Nejste přihlášen/a.
V poslední době se setkávám s větami např. "Cesta se opravila" místo "Cesta byla opravena". Používají to i ve zpravodajství, moc mi to nejde do ucha. Jsou nějaká nová pravidla? Děti, když byly malé takto mluvily a já jim to opravovala.
4x
3x
Za barákem mám starou televizní věž,je to docela dominanta,kolem vedou cyklostezky. Tak tam dali ceduli o tom,jak vznikla a jak se používala. " Vykopaly se základy,vylila se spodní betonová deska,usadily se prefabrikáty,helikoptérou se přivezlo horní patro,namontovaly se elektrické rozvody,ve čtvrtém patře se zbudovalo zázemí pro obsluhu...
Asi dokonalá automatizace...
doplněno 30.12.20 20:58: Kterak ze sebe před národem udělat blbce. Co jsem to napsal? "a jak se používala"!
Bydlí se mnou dva fiktivní lidé, Samo a Seto. Ale teorie, že Seto Samo udělá, nějak nefungují...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.