Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi Kantem a Aristotelem

Od: ulrike odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, snažím se shrnout, co měli Kant a Aristoteles odlišného. Zaměřila jsem se na pojetí metafyziky a etiky, ale sice jsme přečetla spoustu zdrojů, ale vůbec nevím, jaký je vlastně ten rozdíl. Kant do své metafyziky tahá i etiku, a tka nevím, jak práci vlastně napsat.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak v etice Aristoteles chce, abychom zůstali ve středu a Kant chce abychom jednali podle pravidel, která si sami ale vytváříme.
A co u té metafyziky, jaký byl mezi nimi rozdíl?
Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pestrobarvec*
hodnocení

0x

Doporučuju pročíst odkaz na blog této slečny:

strike-it-down.cz/...

Studovala politologii a filosofii ve Velké Británii a málokdo umí jejich základy etiky a morálky vysvětlit tak dobře.

ulrike
hodnocení

Už jsem četla, etiku jsem pochopila ale není tam ta metafyzika

jajo
hodnocení

0x
mali iny náhľad na metafyziku, úplne iný, kant dokonca bol jeden z tých prvých čo metafyziku POPREL ako vedu! tak sa začal úpadok sveta. títo novodobí filozofi nestoja za nič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]