Nejste přihlášen/a.
3x
Dále je dobré číst, existují knihy, které jsou psané zlehčenou angličtinou, takže si můžete najít přímo váš level a číst si třeba detektivky. Pomůže to hodně se slovní zásobou a také vám to pomůže i skládáním vět, uvidíte, jak které slovíčko ve větě funguje atd. Já třeba osobně četl vždy nahlas a každé slovo jsem se snažil říct co nejvíce přesně tak, jak by to řekl rodilý mluvčí. Díky tomu se mi hodně zlepšil přízvuk, protože, když se na to při čtení soustředíte, postupně si to zautomatizujete a vaše mluvení (kdy není tolik čas se na to soustředit) tak bude znít blíže originálu. Samozřejmě během sledování seriálů a čtení filmu si stále zapisovat nová slovíčka, jelikož bez rozšiřování slovní zásoby se dál nepohnete.
Ovšem ani z těchto věcí vám nepomůže k rozmluvení, tam je ideální si najít nějaké přátelé na internetu a skypovat s nimi. Případně nějaký zahraniční pobyt dokáže pomocí k tomu se rozmluvit. Přeji hodně štěstí s jazykem, protože v okamžiku, kdy umíte dobře anglicky, otevře se vám zcela nový svět a rozhodně to za to stojí.
2x
Některým lidem pomůže i to, když si v představě zkouší různé situace. Např. jsou sami doma a zkouší si, co by řekli např. na recepci hotelu, když se chtějí ubytovat.Samozřejmě různých možných situací je hodně. Je možné si představit lecos, třeba rozhovor v autoservisu, v obchodě atd. Někomu z těch lidí pomůže i to, si nahrávat to co říkají. Někteří lidi chtějí mít i dobrou intonaci, a tak investují prníze do konverzačních hodin s nějakým cizincem.
Každopádně úspěšné studium jazyka je možné jen pokud má někdo dostatečnou motivaci a výdrž (tedy trpělivost). Učení cizího jazyka trvá stovky (tisíce hodin). Je to postupné "vypilovávání" gramatiky, popř. přízvuku (výslovnosti) atd. Schopnost plynně mluvit cizím jazykem není "zadarmo".
2x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.