Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s maturitou

Od: planet odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, já chci jít strašně na střední školu,přijímačky by jsem ještě asi zvládla, ale nevím to přesně. Jenže na konci střední školy je maturita a já ani nevím, co se při ní dělá, a mám z ní veliký strach, kvůli maturitě by jsem nešla ani na střední. Prosím poraďte, jsem zoufalá.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cermat maturita.cermat.cz/... - všechny informace k maturitě a zadání maturitních testů z minulých let včetně řešení. Státní maturita je hodně zjednodušená, aby ji udělalo co nejvíce lidí. Chytří studenti jsou schopni složit např. jazykovou část už v 9. třídě na ZŠ. Jazyková úroveň je někde mezi A2 a B1. Těžká je naopak školní část hlavně na gymnáziích. Nenapsala jsi, jak se učíš. Jestli nejsi propadlík, úplný školní lajdák, a učíš se alespoň průměrně, tak se maturity neboj.

doplněno 30.12.20 07:54:

Za 4 roky bude jiný průběh maturit než je teď. Ministerstvo školství pořád něco mění. Dnešní článek novinky.cz/...

doplněno 30.12.20 07:57: Měla být povinná maturita z matematiky - zrušeno. Slohy již nebudou hodnotit cizí lidé z Cematu, takže se slohy nebudou posílat pryč ze škol, což je pro studenty lepší.Ministerstvo školství prosadilo zrušení plánovaného zavedení povinné státní maturity ze tří předmětů a přesunutí slohů a ústní části maturit do škol.

hodnocení

2x

existují maturitní obory, ve kterých se nejdřív udělá výuční list, a teprve potom maturita. možná by to pro vás bylo řešením, že by pro vás maturita nebyla takovým strašákem, když byste věděla, že i bez maturity máte alespoň výučák, takže i při neúspěchu nezůstanete pouze se základním vzděláním? bývají to obory v katalgou L/0 - ale přiznám se, že netuším, jestli výuční list + maturita je u všech z nich automaticky, nebo jestli ten výuční list nabízí jenom některé z nich a je tudíž potřeba vybírat. pozor, neplést si s obory L/5 - u těch ta maturita je jako dvouletá nástavba po vyučení.

donoworry
hodnocení

1x

Zdravím,

maturuje se zpravidla ze čtyř předmětů - čeština + angličtina/matematika + další dva předměty. Z češtiny a angličtiny se píše sloh + didaktický test + ústní zkouška, z dalších předmětů je ústní zkouška. Dá se to úplně v pohodě, kdyby se to nepovedlo, máte ještě další pokusy.

Nicméně, pokud se na maturitu vážně necítíte, jděte na učňák. Šikovní lidé, byť s výučním listem, jsou potřeba.

hodnocení

1x

Maturita přirozeně vyplyne ze 4 let studia, není se čeho bát.

hodnocení

0x

Maturitu zvládly a zvládnou statisíce lidí. Takže je potřeba se zamyslet nad tím, z čeho "pramení" Vaše obava, že zrovna Vy byste maturitu nezvládla. Myslím si, že to je tzv. iracionání obava z něčeho neznámého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]