Nejste přihlášen/a.
Já si také myslím, že je to proto, že se jedná o náročný, byť perspektivní obor. Náročný je po stránce logického myšlení, není pro typy, kteří více memorují. Medicína je také velmi náročný obor, ale je více o paměti, samozřejmě, že bez logického a ananalytického myšlení podle mě málokdo vystuduje tento obor, natož, aby se v něm uplatnil. Možná tam hraje roli i osobnost uchazečů, protože ty profese jsou rozdílné. Prestiž je možná další věc, ale proč by IT nebylo prestižní. Obdivuji kohokoliv, kdo dokáže jedno, či druhé vystudovat, sám bych na to neměl IQ.
Nevím... Mám pocit že pracovníků IT je docela dostatek, spíš mediální masáž tvrdí opak... A platy? IT je tak široký obor jako medicína... Na jedné straně jsou platy začínající na 20.000 a konče třeba platy 100.000... Myšleno obrazně. Všude kde jsem se pohyboval, tak se pracovníci IT cítili jako nadlidi, ale ostatní je mnohdy hodnotili naopak opačně... Pravdou je, že je málo dobrých ITáků a málo dobrých programátorů. Ale to je dnes nakonec ve všech oborech... A ze společenského hlediska má určitě větší prestiž lékař a právník než pracovník IT.
Měli jsme technického náměstka po roce 89 (bývalý velitel milicí) a ten neuměl ani ten počítač zapnout. Ovšem nová doba mu přinesla nevídané možnosti.
U špičkových expertů je horní hranice mnohem vyšší. Kamarád měl před časem nabídku pracovat pro jednu švýcarskou firmu za v přepočtu 250 000 Kč.
Při zaměstnání v české firmě dělající do kryptoměn začal studovat MatFyz, ale neměl na to moc času a nenaučil se tam nic, co by už neznal, tak toho nechal. Mezitím vydělal milióny na kryptoměnách (v žertu jsem mu řekl, že si teď může celý MatFyz koupit), z firmy odešel a pracuje na projektu predikce burzy pro nějakou americkou firmu. Ta pořádá soutěž, v níž AI softwary asi 2 000 subjektů z celého světa soutěží o nejpřesnější predikce. Posledně se mi zmínil, že byl na 25. místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.