Nejste přihlášen/a.
Čau lidi, jsem dysgrafik a po téměř devíti letech a tisících mučivých propiskou napsaných kilometrech se to konečně začalo řešit, půjdu do PPP (Pedagogicko-Psychologické Poradny) a tam mi -snad- dají papír, který mi umožní dělat zápisky, slohovky a DÚ na notebooku (ten bude můj vlastní takže ho samozřejmě budu využívat i k jiným účelům
) no a abych se dostal k mojí otázce:
Původně šlo všecko hladce, myslel jsem si že tam dojdu napíšu pár vět a dostanu ten papír... ale šeredně jsem se spletl, napadlo mě to před měsícem a furt jsem v tej PPP nebyl. Dneska jse na mě trochu usmálo štěstí, taťka dostal seznam PPP v JM kraji a tak jsem si myslel že tam zavolá, domluvíme termín a hotovo... další chyba, prej musím mět doporučení ze školy, ale na stránkách většiny PPP se píše že to potřeba není. Tak jak to teda je? dík moc
3x
Diagnostika specifických poruch učení a tedy i všechna DYS jsou v poradně bezplatná a na základě objednání, nikde ani slovo o nějakém doporučení školy. Zkuste se zeptat školního psychologa třeba vám poradí.
doplněno 09.11.10 16:39:Jak zažádat o vyšetřeníKdo podává žádost?
Nezletilé dítě objednává k návštěvě poradny zákonný zástupce. Zletilý žák (starší 18-ti let) se objednává sám.
Jak (a kde) se mohu objednat?Telefonicky, písemně nebo osobně na těchto adresách a tel. číslech (liší se dle věku dítěte a školy, kterou navštěvuje). Žádost o vyšetření přijímají sociální pracovnice poradny.
Co je potřeba sdělit?základní údaje (jméno, kontaktní adresu...)
zda už bylo dítě v naší poradně vyšetřeno (a ve kterém roce)
zda má za sebou nějaké jiné psychologické, speciálně pedagogické nebo další odborné vyšetření (mimo naší poradnu)
jaký je důvod žádosti o vyšetření
Nebojte se popsat problém vlastními slovy (takový popis bývá často výstižnější než snaha o odborné pojmenování problému), nebudete-li si s formulací vědět rady, naše zkušené sociální pracovnice Vám pomohou.
K objednání do poradny není potřeba doporučení lékaře nebo školy.
V případě obtíží ve školním prostředí je užitečné požádat školu, aby do poradny zaslala vyplněný školní dotazník.
Při přijímaní žádosti o vyšetření vedou naše sociální pracovnice rozhovor stručně a věcně. Rychlost jednání (zejména při telefonickém kontaktu) umožňuje šetřit Váš čas a zvyšuje dostupnost poradny pro naše klienty. Potřebujete-li však okamžitou pomoc, nebojte se si o ni říct - naše sociální pracovnice se Vám budou věnovat, příp. Vám zprostředkují kontakt na dalšího odborníka.
ZE STRÁNEK PPP BRNO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.