Nejste přihlášen/a.
Nastoupila jsem v září do prváku na sš, ale myslím, že jsem udělala obrovskou chybu s výběrem. Totiž, vybrala jsem si obor, který mi bude v životě úplně k ničemu. Zajíma mě umění a grafika,.. ale vybrala jsem si studium pedagogiky (lyceum) kvůli "předmětům" a taky kvůli tomu, že jsem nevěděla, na jakou školu se mám hlásit... Teď mám strach, že se nedostanu na vyšší odbornou grafickou, kvůli tomu, že nebudu mít dostatek zkušeností popř. že to nebudu zvládat. Zvažovala jsem přestup, ale na to, dělat přijímačky znovu už fakt nemám nervy, navíc se dělají i talentovky a je tam více předmětů než čj a m ze kterých se píšou + nejdřív bych nastoupila na grafickou sš až za dva roky.. Poraďte, má někdo zkušenosti popř nějakou radu a jestli na střední v budoucím studiu nějak extra záleží?
Nemyslím si, že grafika Vás uživí spíš, jak práce ve školství.
Risknout to můžete. Přijímačky na umělecké obory jsou, tuším, přesunuty kvůli covidu na březen. Ale musíte mít ukázky svých prací.. Máte co ukázat? Chodila jste aspoň na výtvarný obor ZUŠ?
Chodila jsem na ZUŠ, ale nic moc mi nedala a nebyla moc kvalitní. Před třemi roky jsem začala jako samouk kreslit a tento rok na Vánoce jsem se rozhodla pořídit si grafický tablet (myslím, že mi to opravdu jde a všichni mě v tom podporují a tak). Právě, že mám ještě do 30. listopadu příštího roku čas.. na umělecké obory se musí podat přihláška do konce listopadu, což jsem prošvihla. Ale přeci jen, lyceum je podobné gymnáziu, akorát je na něco zaměřené a na tu školu kam mám namířeno po střední nezáleží jakou střední jsem vystudovala, chtějí jen maturitu.
Myslím si, že kdybych se jako grafik uchytila tak bych si mohla dobře vydělat. Mám v plánu jít na obor herní design nebo animace, ještě přesně nevím, ale jelikož teď je svět plný technologií tak grafici budou čím dál tím víc žádaní, hry jsou také dost populární a ta práce by mě bavila 1000 krát víc než pracovat ve školství..
liska5: Přijímačky na umělecké obory jsou, tuším, přesunuty kvůli covidu na březen.
Víte něco, co já ne? Máme stále pozvánku na 4.-5.1. a 11.1. na druhou školu. A s napětím čekáme...
U talentových zkoušek u uměleckých oborů (konzervatoří), je hlavní změnou prodloužení období konání tohoto typu zkoušky, a to od 4. až 31. ledna 2021. Původní termíny byly u těchto oborů vzdělávání zhruba o polovinu kratší.
Harmonogram přijímacího řízení s přehledně vyznačenými změnami
@jedubabicka: Díky za odkaz. Stále tedy nic, co by vneslo jasno do situace. Bodejť by taky jo, když nevíme, co bude zítra.
Dnes odpoledne to řekli ve zprávách na Dvojce, to o tom přesunu talent. zkoušek na březen. Jestli to byl návrh nebo definitivum, to je třeba ověřit. Říkali to v souvislosti s eventuálním odloženým nástupem žáků po Novém roce do škol..
A tazatelce bych doporučila, když je ta divná doba, zkusit se zeptat vedení školy, zda by její přihlášku dodatečně nepřijali. Za pokus nic nedáte.
Na VOŠ grafickou se dostat můžete, když během studia SŠ projevíte zvýšený zájem o rozvoj v této umělecké činnosti. Budete chodit na nějaké umělecké kroužky a u přijímaček předvedete vlastní tvorbu, což někdy bývá součást talentovek. Myslíte počítačovou grafiku na webových stránkách apod.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.