Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit ČESKÝ JAZYK

Od: natalie27 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebuji od Vás poradit. Nevím jak si mám zlepšit známku z Českého Jazyka. Denně tomu věnuji cca hodinu a půl a nevidím pokrok. Už jsem z toho zoufalá a vyčerpaná, je mi líto že ve škole pořád dostavám z ČJ špatné známky. Hlavně máme před přijímačkama. Nevíte někdo jak se naučit Český Jazyk?,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

4x
Jako ostatní doporucim číst a číst a číst. Ja se naučil číst - jeste mi nebylo 5 let, a četl co mi pod ruku přišlo, kolikrát jsem ještě ani obsahu neporozumel. Ve skole jsem se pak gramatiku nikdy neucil a diktaty vzdy za 1. Proste jak ma clovek hodne nacteno, vybavi se mu, jak to ma byt a okamzite vidi, kdyz je neco chybne.

sheczede
hodnocení

2x

Zdravím,

a co vám konkrétně dělá problém? Pravopis, rozbory vět, nebo co?

Obecně - hodně čtěte, přirozeně tak budete češtinu "konzumovat." Zkoušejte si různá cvičení, pokud jsou problémem rozbory...

A nebo na češtinu prostě nejste a nepůjde vám nikdy.

apropo - český jazyk je malé č.

natalie27
hodnocení

Rozbor vět, kolečkové grafy

berger*
hodnocení

2x

No,já se češtinu nikdy neučil a odmaturoval jsem za jedna. Jen díky tomu,že jsem hodně,ale opravdu hodně,četl. Dnes už jsem dost pozapomínal a také dělám chyby. Vaše otázka není gramaticky žádná hrůza,vídám tady lepší špeky. Máte tam jen asi čtyři anebo pět chyb...:-D Pro začátek je najděte a potom knížky... Starší,psané ještě normální češtinou...*smich*

liska5
hodnocení

2x

Nepíšeš, v čem máš problém!?! Obecně jedny z nejčastějších chyb jsou:

Já by jsem šel, aby jsem se podíval, kdyby jste mi dovolili....je celé špatně!

Má být: Já bych šel, abych se podíval, kdybyste mi dovolili...

Pak mi rve uši Pernamentka. Má být Permanentka /z latiny per maneo/

Stejně tak slovo spontálně je špatně. Piš a říkej spontánně.

Co je taky častá chyba:...respektivě vyslov a piš bez háčku takto: respektive...

Často se chybuje v mne, mě, mně. Pomůže, když si místo toho dosadíš/ řekneš/ tebe. tě, tobě.

Jestli se to tam hodí, tak z toho poznáš, zda máš použít krátký nebo dlouhý tvar s háčkem nebo bez..

.Např.: Mne se to netýká x Tebe se to netýká. On mě vidí x On tě vidí...

budoucicestinar
hodnocení

2x

Půjde to, uvidíš, jen je třeba pevných nervů a trpělivosti ! V žádném případě nepolevuj a uč se dál. Na internetu je spousta cvičení online, popř. domluv se s paní učitelkou, jistě Ti dá cvičení domů na opakování... Ovšem, některé věci, jakou jsou pravidla, poučky a teorie, je třeba se prvně pořádně naučit klasickým memorováním, a až poté je procvičovat.. Hodně štěstí! :)

hodnocení

0x

Jestli máte před přijímačkama, asi by to chtělo doučování. Naše vnoučata žila dva roky ve Skotsku a po návratu bylo nutné doučování z českého jazyka, chodili k jedné učitelce, která je již v důchodu. At vám každý den doma někdo dává diktáty, je potřeba neustálé procvičování.

jabraka*
hodnocení

0x

Biflovat se prfavidla pravopisu cenu nemá.Většinu se za měsíc zapomene,a když přijdou zkoušky,je v hlavě prázdno.V knihácg jsou vždy návody,jak se tvoří věty a správně píší slova,proto je důležité cvičit si čtením automatiku správného psaní.Pak nemusín znát pravidla a píši automaticky.Pravopis přichází sám.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]