Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Afrika - vše okolo ní

Od: break* odpovědí: 1 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co se děje s tělem člověka, který je v Africe, a jeho rodina nemá potřebné finanční prostředky k jeho pohřbu? To se tělo spálí, nebo ho sami zakopou? :) Já vím, zvláštní otázka, ale zajímá mne to v rámci zeměpisu. :) Afrika je velmi chudá, tak mě to tak nějak trklo. :) Klidně mi zem můžetedát link, kde bych si o tom mohla něco přečíst, mně se nic nepodřilo najít.

A ještě by mě zajímalo, jak se koukají na španou situaci v Africe ti, na kterých se nejvíc poděpíše - děti. :) Opět se mi na internetu nedařilo na toto téma nic najít. :/ Ale potřebuji to vědět k lrpší známce. :) třeba mi sem sdělte jen své domněnky, i ty mi pomohou. Děkuji. ;)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

2x

Podle me zalezi kde tam v africe ziji a nasel jsem jen to jestli ti to pomuze nebo se to uz nepouziva :)

Pohřeb lebek
Zde se jedná nejdříve o klasický pohřeb do země, kdy je po pár měsících ze země vyzvednuta lebka zemřelého a umístěna do poličky někde v domě jeho pozůstalých nebo je lebce vystavěn samostatný domeček vedle domu. Lebkám je pak nabízeno jídlo, pití a jejich bližní se s nimi také často radí.
V některých kulturách je toto právo na vlastnění lebek předků a možnost se s nimi radit vyhrazeno pouze hlavám širší rodiny. Tento způsob pohřbu praktikují některé kultury v Tichomoří a v Africe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]