Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jakou mám šanci se dostat na gymnázium s průměrem v osmé třídě 1, 25? Protože průměr zahrnuje jednu trojku z matematiky, tak nevím, jestli by mě vzali. Uvažuju na jakou střední školu, docela dost mě baví jazyky, ale nevím, jestli bych na ten gympl měla a taky ještě potřebuji vysokou školu, což se střední školou s maturitou není zas tak podstatné. Btw. Neznáte nějaké psychologické testy? Dost se děsím, protože všichni spolužáci už přesně ví kam půjdou. Děkuju za Vaše rady!
2x
Pokud budou ročníky žáků dále slábnout a lidi budou málo propadat tak by teoreticky mohli
Taky mě náhodou baví jazyky a taky zrovna 2x nevynikám v matematice, tak jsem zvolil Obchodní Akademii a Jazykovou školu(stejná jako ta obchodka, akorát s větší dotací hodin cizího jazyka) .Nakonec mě teda vzali na tu jazykovou školu a mé první dojmy ze školy (jsem tam 3. měsícem) jsou naprosto fenomenální.
Pokud tě také baví i další humanitní předměty jako psychologie/filozofie tak bych to rozhodně doporučil tu školu kam chodím já, nebo něco se stejným rozvrhem. ( sos-sou.volyne.cz/... - omrkni to )
Oproti základce naprosto příjemná změna, mám se tu jako v bavlnce, na základce mě nebavila kopice předmětů, do školy jsem chodil s odporem a tak .. Ale takhle mi přijde, že se učím to co mě baví, z těch horších předmětů tu jsou jen : tělocvik(jsem kluk s celkem i sportovní postavou ale prostě mě ten školní tělocvik nikdy nebavil),psaní 10 prsty(to jsem se stejně chtěl vždycky naučit, ale je to peklo ty začátky),matematika(tam momentálně bereme výroky a ty mi jdou, ale obecně mě matematika nikdy zrovna 2x nebrala - na ZŠ jsem měl dostatečnou v obou pololetí 9. třídy, myslím .. tohle už si moc nepamatuji)
doplněno 07.11.10 20:00: k těm testům - alespoň na naší škole to dělali tak, že v řijnu šly deváté ročníky na místní pracovní úřad a tam byl takový hezký test na počítači, kde se člověk dozvěděl na jaký okruh povolání se hodí a po jaké škole by měl sáhnout ![]()
0x
Ahoj, podle mě je gymnázium nejlepší volba pokud ještě nevíš co bys ráda dělala v budoucnu a také vysoká škola je v současné době velmi důležitá. Já jsem ve čtvrtém ročníku na gymnáziu a právě se rozhoduji na jakou vysokou mám jít a myslím si že gymnázium mě na VŠ velmi dobře připravilo. Takže pokud ti nevadí že se budeš muset docela dost a často učit tak rozhodně gympl. Nevím jak je to s průměrem ale já jsem tedy měla na základce v devítce tak 5 dvojek, nešla mi matika a i přesto jsem se na gympl dostala. Přeju hodně štěstí a at vybereš školu, která tě hlavně bude bavit..![]()
0x
Gymnázium bych určitě doporučila a pokud možno hned od začátku doučování z matematiky - z vlastní zkušenosti vím, že na gymplu se s tím moc nepářou a očekávají, že si každý nějak poradí. Možná postačí chodit na doučko prvního půl roku a chytneš se, asi nemáš nejlepší základ ze ZŠ, a možná by stačilo i pár hodin o prázdninách - neber to jako křivdu, je to pro tebe velmi užitečné a když se přeneseš přes "zkažené" prázdniny, budeš mít pohodové 4 roky a pravděpodobně i VŠ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.