Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup dluhopisů

Od: debil odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

měl bych v plánu zakoupit státní dluhopisy a darovat je svému bratrovi. Problém je, že mi je 15 let, a bojím se, že mi je neprodají. Moje otázka zní, zdali mi prodají v 15 letech státní dluhopisy např. v ČSOB? Jestli je nákup v tomto věku možný? Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednak ti je neprodají a jednak nemají žádný smysl, za pár let rozhodně nebudou mít větší cenu než teď.

id

Svatá pravda. Budou mít stejnu hodnotu jako teď, ale ne nižší z důvodu inflace. Myslíte snad protiinflační dluhopisy.

Některé dluhopisy jsou úročeny 5,5% p.a. To je rozhodně více, než činí míra inflace. Úroky jsou vypláceny průběžně (pololetně, ročně ...).

Některé i 15ti %... Bezpečné jsou jen ty státní a tam je úrok nula nula nic. Možná ještě protiinflační, jen kopírují inflaci, takže reálný zisk žádný.

10.12.20 07:55
hodnocení

0x
Ne

hodnocení

0x

Myslím si, že prodej dluhopisů je možný od 18 let.Pokud by ale s někým mladším 18 let koupi vyřizoval tzv. zákonný zástupce ( což bývají především rodiče), tak by to možné bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]