Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet DPI

Od: stephen* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám úkol, se kterým si nevím rady..

Znám velikost displaye = 15, 4´ a mám vypočítat rozlišení.

Jestli někdo víte co s tím, tak prosím napište... díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Zkusit prohledat http://digineff.cz/

poměr pixelů k palcům, dát obrázek ve 100% velikosti, pravítko v palcích, vybrat čtverec o velikosti 1 palec, pak pravítko v cm a čtverec o hraně 5 cm. Čísla u vybraného čtverce je přibližná hodnota dpi monitoru. Vtšina LCD má 100.

Jinak - změřít délku a výšku zobrazované plochy monitoru, zjistít použité rozlišení monitoru. Rozlišení podělit rozměry monitoru a máme dp centimetr.

hop®
hodnocení

0x

Ani já si nevím rady, DPI, tedy množství "bodů na palec" je pro daný rozměr displaye volitelné. Myslím, že pro vyřešení úlohy je mála vstupních údajů... *nevi*

janourecek*
hodnocení

0x

ježiš takový těžký ůkoly ještěže už nechodím do školy :-D

to bude určitě u náké televize napsané rozlišení ne?

buss
hodnocení

0x

Ach jo, tak ještě jinak, mám-li před sebou ten monitor, tak na volné ploše toho monitoru kliknu PTM (Pravé Tlačítko Myše) a tam hledám rozlišení.. no jistě, podle verze OS. Např. Visty Vlastnosti grafiky ...vlevo Nastavení zobrazení. Nebo přes Správce zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]