Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se připravit na příjimačky na SŠ?

Od: student odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer. Jsem v 9. třídě a chci se dostat na Zdravotnickou střední školu. Strašně se ale bojím přijímaček..

S učením jsem nikdy nějak zlváštní problém neměl a doma jsem se učil minimálně,ale na přijímačky se chci připravit pořádně. Nejvíce se bojím matematiky tak se chci zaměřit na tu. Neporadil by mi prosím někdo jak často,kde a co si procvičovat abych to zvládnul? Kvůli covidu také nějaké věci co jsme se učili dříve pořádně nechápu a jak jsem se díval na CERMAT testy,jsou tam i věci z nižších ročníků co jsem už zapomněl. :D

Díky a přeji pěkný den.

doplněno 06.12.20 19:10:

Ještě chci doplnít,že jsem stresor a pod stresem zapomenu i to co umím :D

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkoušej si jeden CERTMAT test za druhým a co jsi úplně zapomněl se douč. Ideálně asi jeden test denně + to doučení. Postupně si to zvedej, jistě někde najdeš i nějaké neoficiální příklady, máš nějakou knížku...

hodnocení

1x

Poznámka na okraj -

stresor je stresový faktor

Člověk, který se stresuje, je lidově stresař.

Tady je odkaz na soubor, kde je popsáno, jak lze snížit míru stresu

kostka-skola.cz/...

doplněno 07.12.20 10:03:

Obavu z příjmaček lze snižovat tak, že si za stejných podmínek dotyčný člověk bude dělat cvičné testy doma (tedy se stejnými pomůckami a se stejným časem).

Když testy zvládne opakovaně x krát doma, tak je zvládne i na dané škole. Čím víc toho někdo postupně spočítá doma, tím větší jistotu bude mít a tím míň stresu bude mít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]