Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se stát pilotkou letadla, ale nevím jaké vzdělání k to mu potřebuji a na jakou školu bych měla jít. Předem děkuji za odpověd.
Jdi na gympl a věnuj se matematice a angličtině. Poté budeš muset jít na ČVUT, Fakulta dopravní, obor Profesionální pilot: fd.cvut.cz/...
Na dopravního pilota de facto žádná škola není potřeba, (i když je prospěšná ale to je jen vysoká, to ČVUT které tady už zaznělo žádná střední pilotní neexistuje) důležitý je pilotní průkaz nalétané hodiny a zdravotní průkaz (já jsem pilotem chtěl byt taky ale nebudu kvůli (pro mě naprosto nepochopitelným) zdravotním nárokům)
doplněno 09.11.10 15:41: Jo a připrav si mega (1 000 000Kč) na pilotní průkaz a dalších 700 000Kč na typový zkoušky
Na větroně a ta nejmenší letadélka postačí ukončené základní vzdělání a k tomu pilotní kurz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.