Nejste přihlášen/a.
To zda vyhovuješ z hlediska zdravotního, shledá až vyšetření ve VN a posuková komise patřičné vojenské nemocnice, kam budeš povolán aby jsi se dostavil pro zdravotní vysvětčení s klasifikací vyhovuje/nevyhovuje, kde se rozhodne, zda budeš na patřičný obor přijat.
Nikdo jiný ti to neřekne. Ani na katedře nebo sekretářka ze studijního. Maximálně ti řekne, jaká byla úspěšnost uchazečů před tebou, kteří měli podobný problém.
Kamarádka měla o studium taky zájem před dvěma lety. Má myslím také do dvou dioptrií a neprošlo jí to. A myslím, že je jedno, jestli máte brýle nebo čočky...jde čistě o tu oční vadu a ne o to, čím ji korigujete. Každopádně se ty podmínky různily podle oborů. Dotazujte se nejlépe sám telefonicky přímo na konkrétní fakultě...na email VŠ v dnešní době moc neodpovídají (z vlastní zkušenosti).
Mně bylo řečeno, od absolventa univerzity, že brýle by neměly být problém, pokud nemám vyloženě 10 dioptrií a odpovídám tomu co požadují, což je 10D a 6D krátkozrakost.. Ale někde zase bylo psáno, že by to mohl být problém, někde že ne. Je mi jasné, že sniper, pilot, .. bych být kvůli brýlím nemohl, ale zde by neměl být problém, ale jak píšete, někde to vadí. Mohu se zeptat o jaký konkrétní obor měla zájem? Jinak telefonicky jim zkusím zavolat, děkuji.
Tak to už Vám přesně neřeknu. Každopádně vím, že se následně chtěla dostat až do nějakých speciálních jednotek, kam snad ženy ani neberou...takže její snahy ztroskotaly na tom, že není kluk. Ale vím, že i tak zjišťovala dost podrobností a byly tam napřípustné jakékoliv oční vady.
To vím, že do elitních jednotek (průzkumných), k pilotům a odstřelovačům berou jen se špičkovým zdravotním stavem a bez očních vad. Ale nejsem si jist jak je to jinde, vím že brýle by neměly být problém, četl jsem i nějaká ta jejich kritéria, ale nejsem si toho jist jak to vlastně pak je.. Byl bych nerad kdyby mi můj sen nevyšel.. Tak jen doufám, že se dovolám a zjistím více. Děkuji za informace.
Určitě tam zavolejte a nenechte se odradit, když se Vám to klidně i nekolikrát nepovede. Sama jsem potřebovala info z pár VŠ a bylo nemožné někoho kontaktovat...i přes to, že sami uvádějí, ať je v dané časy kontaktujete. Přeju hodně štěstí
Je to úplně jednoduché, to zda budeš přijat nebo ne, rozhoduje zdravotní posudková komise. Na škole, sekretářka nebo někdo ze školy ti může říct, není problém do 2 dioptrií ale pak pohoříš na zdravotních testech, kde prostě řeknou, že nevyhovuješ protože máš skoro 2 diotrie.
Takže regulérní a jasnou odpověď ti nikdo takhle z patra nedá.
Tak oční vadu (dioptrie) můžete chirurgicky odstranit oční operací. V současnosti je o to docela zájem. Cena je ale vysoká. Je to placená laserová operace.
Vraj ak je to dobre spravene, po case od operacie pri beznom vysetreni nie je poznat, ze sa nieco operovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.