Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzika příklady dynamika / teorie

Od: noduf* odpovědí: 8 změna:
Děkuji moc předem za jakýkoliv příklad!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

4x

Jsi tak neschopný, nebo tak líný? Ať to či ono, podporovat tě v tom nebudu.

noduf*
hodnocení

Já to mám vypočítane, ale jako kontrolu pro sám sebe to dávám tady. A chápu tvůj názor, že by jsi mě v tom nechtěl podporovat sám nevím k čemu by mi bylo opsat příklady ale pak to neumět.

makk

Pro kontrolu ti stačí výsledky, postup nepotřebuješ. Mě je to jedno, je to tvůj život.

hodnocení

2x
Dám sem řešení příkladů večer a zítra (případně těch příkladů, jejichž řešení sem nedá někdo jinej).Zatím sem dám jen toto:------------Otázka 7) Co popisuje impuls síly, jaký má vzorec a jednotku?Impuls síly je fyzikální veličina, která vyjadřuje časový účinek působení síly. Velikost impulzu síly závisí na velikosti síly a na velikosti času, po který tato síla působila. Čím delší dobu síla působí, tím větší je její účinek, tedy tím rychleji se dané těleso pohybuje vůči okolí tělesa.Vzorec jeI = F krát tI ... označení impulsu síly (jednotka je N krát s, tedy Newton krát sekunda)----------Otázka 4) Napiš vzorec zákona síly a popis velečinyF = a krát mF ... síla působící na dané tělesom ... hmotnost daného tělesaa ... zrychlení daného tělesa vůči okolí toho tělesa (zrychlení způsobené působením dané síly)-------------------Př.1 Vypočítej, jakou dráhu urazí gepard za 16 s, jestliže se pohybuje se rychlostí 100 km/h.Rychlo v km/h převést na m/sPřevedení je vydělením číslem 3,6100 děleno 3,6 = 27,78tedy v = 27,78 m/st = 16 ss .. vzdálenost (v metrech)s = v krát ts = 27,78 krát 16s = 444,5 mdoplněno 02.12.20 14:06: --------------------Př.2) Urči zrychlení automobilu, který vyvinul sílu 8,5 kN, je-li jeho hmotnost 0,8 tun.F = 8,5 kN = 8500 Nm = 0,8 t = 800 kgF = a krát ma .. zrychlenía = F děleno ma = 8500 děleno 800a = 10,625 m/s2

connormcgregor
hodnocení

2x
Př.1 Vypočítej, jakou dráhu urazí gepard za 16 s, jestliže se pohybuje se rychlostí 100 km/h.
t = 16s
v = 100km/h = 27.78 m/s
S = v.t
S = 16x27.78
S = Gepard urazí 444.48 metrů.
Př. 2 Vypočítej, jakou rychlostí se pohyboval automobil, který urazil dráhu 85 km za 38 min.
s = 85 km = 85 000m
t = 38 min = 2280s
v = s:t
v = 37.28 m/s = 134.21 km/h.

hodnocení

0x
Př. 3 )Vypočítej, jakou dráhu uběhla antilopa, jestliže se jedná o pohyb rovnoměrně zrychlený a zrychlení antilopy bylo 3 m/s2 , a její rychlost byla 75km/h.Není zadaná velikost času, takže to nelze spočítat.----------------------Př. 4) Vypočítej úhlovou rychlost a frekvencí kola s periodou 5s.Vzorečky jsou tady vzdelani.sso.cz/... ... periodaT = 5 sf ... frekvencef = 1/Tf = 1/5f = 0,2 s-1---úhlová rychlost je řecké písmeno omega (nelze na klávesnici napsat, tak to napíšu slovně)omega = 2 krát π krát fomega = 2 krát 3,14 krát 0,2omega = 1,256 rad/sdoplněno 03.12.20 11:37: Př. 3) Těleso, které bylo na začátku v klidu, se začalo působením stálé síly 500 N pohybovat rovnoměrně zrychleně a urazilo při tom za 8 s dráhu 60 m. Určete jeho hmotnost.Vzorec pro vzdálenost při rovnoměrně zrychleném pohybu z nulové rychlosti jes = 1/2 krát a krát t260 = 1/2 krát a krát 8260 děleno 32 = aa = 1,875 F = a krát mm = F děleno am = 500 děleno 1,875m = 266,7 kg

Nepřečetl jsem si pořádně zadání příkladu 3) - běh antilopy

Příklad spočítat lze, tak, jak ho spočítal amos.

Tedy z rychlosti a zrychlení spočítat čas a následně dle vzorce s = 1/2 krát a krát t2 spočítat vzdálenost.

hodnocení

0x

Zdravím.

Př. 3: Rychlost pohybu rovnoměrně zrychleného: v = a*t , z toho t = v/a , v = 75 km/h = 20,8 m/s, a = 3 m/s2 . Předpokládám, že antilopa při daném zrychlení dosáhla této rychlosti (z nuly na 75) za čas t.Tedy t = 20,8/3 = 6,9 s. Dráha s = (a*t2)/2 = (3*6,92)/2 = 71,4 m ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]