Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda jsem tvary nahradila dobře.Mazaji,ochraňují.Přeji,gratuluji.Pochybuji,žažiji.Zavazují.Plakají,nefungují.Přepište.Umyjí, vyhrají.Zakážou.Smažu,zálohuju
Tvary s koncovkou -uji jsou dnes považovány za knižní a tvary -aži/áží vzoru mazat dokonce za zastarávající. Takže SKÁČU, ZAKÁŽOU, SMAŽU... prirucka.ujc.cas.cz/...
... je lépe si to ověřit v akademických zdrojích, než nad někým začnu vzdychat... (a za "ach"chybí čárka...)
oldo
PŘÍTOMNÝMI tvary!
krtek6
toho přítomného tvaru jsem si nevšiml...já to bral podle kontextu vět...a možná jsou knižní nebo zastaralé, ale furt platné, ne? Furt to vypadá líp
kessie*
Tvar přítomný a ne minulý ale i tak děkuji napíšu jak to už mám v domácím sešitě jen pár opravím
Nechci byt hnidopich, ale neni toto prace ucitele, potazmo rodice?
kessie*
Však jsem se zeptala jako každý jiný vše co tu je bych mohla říct že je to práce učitele a rodiče ano já jsem zadání napsala měla jsem pár chyb u kterých jsem si nebyla jistá tak jsem chtěla poradit ano mamka to viděla taky mi řekla o chybách ale chtěla jsem vědět i třetí názor to snad nevadí no myslela jsem ale asi vadí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.