Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli by mi nekdo prosím poradil s těmito otázkami.
1.) Jaké je možné riziko a nebezpečí, pokud se NEOZNAČENÝ kontejner z potravinářského provozu nachází mimo areál a jsou v něm zbytky potravin (vedlejší živočišné produkty)?
-vypište riziko, nebepečí a dále nápravná opatření, sankce apod.
děkuji
Moc s tím asi nepomůžu. Zkusil jsem to najít, ale nenašel jsem úplně nějaký jasný kompletní popis nakládání s bioodpady.
Částečně je to popsáno např. tady na str. 4
Při neřízeném nakládání s potravinářskými odpady by mohlo docházet k ohrožení zdraví obyvatel nebo zvířectva , např. v důsledku šíření endemických chorob, slintavky, kulhavky atd.
Za porušení předpisů jsou ukládány sankce. Dodoržování předpisů v potravinářských provozech a podnicích je v kompetenci buď Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nebo Státní veterinární správy (SVSCR), viz. články.
Při závažném porušení hygienických podmínek může být nařízeno i uzavření dané provozovny (daného provozu).
Tady je odkaz na jednu webovou stránku, kde je popsáno, jak zacházet s potravinářskými odpady živočišného původu.
Jak zacházet s potravinářskými odpady, je popsáno např. na str. 21 (v kapitole VI) zde
Nakládání s potravinářskými odpady je popsáno na str. 4 v kapitole 3 tady
doplněno 01.12.20 20:30:
-------------------------------------
Tady je odkaz na jedne článek - "na okraj"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.