Nejste přihlášen/a.
Povím co vím:
Tuky s tuhou konzistencí bývají tak zvané tuky nasycené,neobsahují volné nenasycené dvojné vazby v řetězci.Aplikovat na estery mastných kyselin s glycerolem.
Obvykle jsou důvodem nemocí oběhové soustavy s problémy s cholesterolem.
tekuté tuky(oleje) tvoří s glycerinem kondenzované řetězce s nenasycenými mastnými kyselinami obsahujícími dvojnou vazbu,nebo i několik.Tu se v textech objeví název omega 3 či omega 6
Pokud chceme vytvořit z nich tuhou formu,Na dvojnou vazbu naadujeme vodík.Provedeme hydrogenaci tuku.
Se vzorci si jistě poradíte!
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.