Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Legislativa v potravinářství-modelový příklad (souvisí s HACCP)

Od: adelka96 odpovědí: 1 změna:

Ahoj, uměl by mi někdo poradit s tímto modelovým příkladem? Jedná se předmět potravinářství-souvisí s HACCP

Při kontrole u výrobce se zjistilo, že neexistuje doklad, kde je uvedeno, jakým způsobem nakládá s vedlejšími produkty živočišného původu. Při kontrole se našly, v neoznačeném kontejneru mimo areál provozovny, zbytky z výroby.

Uveďte následující odpovědi:

Jaká legislativa se tohoto případu týká a jaká je podstata případu?

Jaké je zde možné nebezpečí a riziko a jaká jsou možná nápravná opatření?

Jaké budou důsledky pro výrobce? (sankce,atd)

Předem děkuji za rady :) Adéla

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
HACCP je soubor planých frází a teoretických blábolů o kritických bodech při zpracování potravin.
Možná najdete něco v Nařízení ES 852/2004.
Nebezpečí a rizika Vas musí napadnout sama - kontaminace atd.
Napravná opatření - nedělat to takhle ale dle předpisů. Každý provoz musí projít schválením a postup likvidace zbytků je součástí.
Sankce uděluje např. hygienická stanice a jejich výši jako laik netuším.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]