Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu to vypočítat

Od: pepass10 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den poradil by mi někdo jak tohle vypočítám?

p+3/3p-1 x (9p-3)

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x

buď to máš špatně napsané nebo je výsledek 7p = 3 tedy p= 3/7 Ale hádam, že jsi špatně převedl zadání do počítačového tvaru

pepass10
hodnocení

ale to je násobení výrazů a né rovnice to x znamená krát a to lomeno znamená zlomek

fidonet*
hodnocení

0x

Na to že chceš radu, a napíšeš to jako LAMA, a pak mě poučuješ , že to neumím po tobě přečíst je víc než odvážné.

I tak si za tím co jsem napsal stojím

Nejsem na rozdíl od Tebe tak zaostalý a převedl jsem si, že jsi LAMA a x jsem použil jako "krat"

zbytek jsem vypočetl dle pravidel, jak se co počítá. Zkus poučovat někoho kdo neměl odmaturoáno za "výborně" a zkus se více učit. Stupidní primitivní příklad.

P.s. já vím že jsi LAMA? a že jsi to napsal do PC blbě. Snaž se alespoň přijít na to, cos napsal špatně.

Já to za Tebe dělat nebudu *haha*

pepass10
hodnocení

ale tady se to menuje poradte.cz a né kárejte.cz

miljan*

Ale taky se to nejmenuje vypocitejte.cz

hodnocení

0x

LAMA neLAMA, v zadání žádné rovnítko není, takž kde se vzalo v řešení?

Pro přesnost bych se zeptal, zda ten výraz je (p+3/3p)-1 x (9p-3), nebo (p+3/3p-1) x (9p-3) (což mi přijde nejpravděpodobnější), nebo třeba ((p+3)/3p-1) x (9p-3) nebo ještě jinak. Chápu, že ta první odpověď nebyla íněna jako poučování odpovídajícího, ale k vysvětlení zadání, leč bylo to vysvětlení nedostatečné.

fidonet*
hodnocení

0x

Zadání jsem vypočetl z postupu p plus (tři třetiny p tedy opět) p minus obracena zavorka ( minus jedenkrat zavorka )

To že tazatel nezadal rovná se Nula, už ani nekomentuji

Dohadovat se jak má zadání doopravdy vypadat nebudu, je to jeho problém, že to neumí ani napsat, rozepsat nebo alespoň popsat slovy :) Když už to neumí vypočítat. Nejde o nijak komplikovaný příklad a ve škole ho to učí. My školu nezastupujeme. Něříkam, neporadit u těžšího nebo komplikovaného, ale pak máme same premianty, kteří se honosí titulem a školu udělali za 4 a nepropadli jen díky poradte.cz

hodnocení

0x

Nechci se pepasse nějak nadměrně zastávat, ono to zadání je skutečně, eufemisticky řečeno, nejasné a ani v doplnění nebylo vyjasněno. Na druhou stranu by zase Fidonet nemusel být až tak přísný. Za prvé v otázce není "vypočítejte mi", ale "poraďte, jak vypočítat", a co se týče toho, že snad pepass vynechal "=0", to prostě není pravda a vůbec by se o tom mluvit nemělo: v zadání to prostě není a z doplnění je jasné, že tam ani být nemá.

Na druhou stranu zase, naprosto souhlasím s Fidonetem, že bez přesného a jasného zadání je další diskuse bezpředmětná a žej jak se říká, míč je na straně tazatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]