Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradil by mi někdo jak tohle vypočítám?
p+3/3p-1 x (9p-3)
děkuji
Na to že chceš radu, a napíšeš to jako LAMA, a pak mě poučuješ , že to neumím po tobě přečíst je víc než odvážné.
I tak si za tím co jsem napsal stojím
Nejsem na rozdíl od Tebe tak zaostalý a převedl jsem si, že jsi LAMA a x jsem použil jako "krat"
zbytek jsem vypočetl dle pravidel, jak se co počítá. Zkus poučovat někoho kdo neměl odmaturoáno za "výborně" a zkus se více učit. Stupidní primitivní příklad.
P.s. já vím že jsi LAMA? a že jsi to napsal do PC blbě. Snaž se alespoň přijít na to, cos napsal špatně.
Já to za Tebe dělat nebudu
LAMA neLAMA, v zadání žádné rovnítko není, takž kde se vzalo v řešení?
Pro přesnost bych se zeptal, zda ten výraz je (p+3/3p)-1 x (9p-3), nebo (p+3/3p-1) x (9p-3) (což mi přijde nejpravděpodobnější), nebo třeba ((p+3)/3p-1) x (9p-3) nebo ještě jinak. Chápu, že ta první odpověď nebyla íněna jako poučování odpovídajícího, ale k vysvětlení zadání, leč bylo to vysvětlení nedostatečné.
Zadání jsem vypočetl z postupu p plus (tři třetiny p tedy opět) p minus obracena zavorka ( minus jedenkrat zavorka )
To že tazatel nezadal rovná se Nula, už ani nekomentuji
Dohadovat se jak má zadání doopravdy vypadat nebudu, je to jeho problém, že to neumí ani napsat, rozepsat nebo alespoň popsat slovy Když už to neumí vypočítat. Nejde o nijak komplikovaný příklad a ve škole ho to učí. My školu nezastupujeme. Něříkam, neporadit u těžšího nebo komplikovaného, ale pak máme same premianty, kteří se honosí titulem a školu udělali za 4 a nepropadli jen díky poradte.cz
Nechci se pepasse nějak nadměrně zastávat, ono to zadání je skutečně, eufemisticky řečeno, nejasné a ani v doplnění nebylo vyjasněno. Na druhou stranu by zase Fidonet nemusel být až tak přísný. Za prvé v otázce není "vypočítejte mi", ale "poraďte, jak vypočítat", a co se týče toho, že snad pepass vynechal "=0", to prostě není pravda a vůbec by se o tom mluvit nemělo: v zadání to prostě není a z doplnění je jasné, že tam ani být nemá.
Na druhou stranu zase, naprosto souhlasím s Fidonetem, že bez přesného a jasného zadání je další diskuse bezpředmětná a žej jak se říká, míč je na straně tazatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.