Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Webové stránky pro začátečníky němčiny

Od: jmlc® odpovědí: 11 změna:

Zná někdo nějaké "free" webovky pro první ročníky výuky německého jazyka? Syn se po letech ruštiny musí na střední škole učit angličtinu a němčinu a ta němčina mu prostě vůbec nejde. Za 3 měsíce se není schopen naučit mít, být, ... :(. Učitelka jede pouze podle učebnic a zvláště v distančním studiu to stojí za pendrek...

Druhý syn má na škole on-line nějaké ty webové doplňovačky pro AJ - 1-2 ročník, ale němčinu tam nemají...

Díky moc za přímé odkazy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
nemcina-zdarma.cz/...
Můžu doporučit tuto stránku. Já se z ní taky učím...
26.11.20 13:41
hodnocení

děkuji !

deu
hodnocení

2x

Dobrý den,

na gymplu jsme vyplňovali online cvičení např. na hueber.de, myslím, že to byly tahle cvičení - hueber.de/...

Potom jsme taky vyplňovali cvičení tady: old.klett.cz/...

Ale už si nejsem jistá, jestli tam byly úplné základy... Ale aspoň do budoucna tyhle stránky doporučuju, často jsme ta cvičení vyplňovali, když už jsme německy aspoň něco uměli, třeba je využijete (resp. Váš syn) v budoucnu, když ne teď :)

Základy budou možná tady - umimenemecky.cz/... a nemcina-zdarma.cz/... a loecsen.com/...

26.11.20 13:42
hodnocení

díky !

anitt
hodnocení

2x

nedám dopustit na DUOLINGO

hodnocení

Děkuji - určitě mrknu - vidím možnost mít v mobilu v aplikaci - to pomůže při každé cestě do/ze školy.

hodnocení

Tak tam bohužel v CZ / DE není nic- aplikace pro anglicky mluvící je i na učení němčiny, ale pro česky mluvící jen AJ. No, syn anglicky mluví sedmí rok, tak třeba to využije...

deu

Dobrý den,

v Doulingu jde nastavit i učení jiných jazyků. Jenom se musí počítat s tím, že zadání bude v angličtině, tomu ale předpokládám, bude syn rozumět, když se anglicky učí.

hodnocení

0x

Není dobré a ani vhodné začínat na SŠ s úplně cizím jazykem jako druhým povinným. Syn měl jít na střední, kde by byla možnost ruštiny. Bude se trápit s němčinou celé 4 roky. Němčina je těžký jazyk.

Bylo by vhodé zvážit přestup anebo přijímačky na střední s možností ruštiny. Syn se bude opravdu velmi trápit.

doplněno 26.11.20 13:42:

Ano, znám. Řešila jsem, když jsem si volila střední pro sebe. Bylo pro mě prioritní, abych měla jazykovou shodu se základkou a neměla jsem odlišný druhý jazyk. Nešla bych na SŠ, kde bych neměla stejné jazyky. A už vůbec bych nešla do němčiny, která se mi nelíbí a nebaví mě.

Víte, že každý rok bude němčina težší? Vše z prváku bude potřeba ve druháku atd...takže se obávám, aby Váš nezačal propadat. Nemyslela jsem to zle.

hodnocení

Máte dítě v této věkové kategorii? Víte, co se děje poslední rok na školách a jaký je problém vybrat si školu? Znáte systém přihlášek, odvolání?

Opravdu jsem velmi rád, že se syn dostal na školu s chemií, která ho baví. Druhý jazyk může projít klidně se čtyřkama - to mi nevadí. Jenom nesmí propadnout.

hodnocení

Rozumím - Taky mne překvapilo, že tam není více volitelných druhých jazyků - škola je prostě nechce řešit - mají v nabídce tento doplňkový, ostatní je na jednotlivcích a samostudiu.

Ale kde chcete po ČR najít chemickou střední bez němčiny? Nám jde o hlavní obor. Angličtina problém není. Prostě v tomto směru varianta není - a pokud je, musel by se hlásit do školy mimo náš kraj. Možná nějaká chemická je v Praze - to zase není dobré pro výchovu pubertálního středoškoláka z vesnice. - Druhý jazyk nás prostě trochu štve, ale nebudeme měnit prestižní SŠ kvůli této "maličkosti".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]