Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cisterciánský klášter

Od: hansa32* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, dělám nálezový protokol do dějepisu, ale nemohu najít žádné další informace, které potřebují. Jediné, co vím je, že tyto pergamenty byly nalezeny v nějakém moravském cisterciánském klášteře. Jedná se o úryvek z bible 21, Jan 1. Prolezla jsem wikinu, hledala,hledala, ale nic nenašla. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Těch nápovědí se mi zdá málo. Jen Morava a úryvek z bible? Kdo nápovědy zadal? Pokud je to opravdu jen toto, zkusila bych o pomoc požádat cisterciačky v klášteře Porta coeli. Ale pozor! Není to cisterciánský klášter. Správně je cisterciácký. Špatně je i pergamet, správně je pergamen. A už vůbec nepoužívejte slovo papír (jako v doplňující odpovědi). Těmito chybami byste znevěrohodnila svůj dotaz a zájem o historii.

hodnocení

0x

Nevím, co vlastně potřebuješ. MOžná se zaměř na konkrétní kláštěry. Nejznámější je Porta Coeli v Tišnově.

hansa32*
hodnocení

Potřebuju zjistit v kterém z těchto klášterů byl zmíněný papír nalezen. Jenomže se to nikde nemůžu dočíst, prolezla jsem je všechny.. děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]