Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zpracovávám knihu: Knížka Ferdy Mravence do čtenářského deníku a nějak jsem se zarazila nad tím, zda je tato kniha jen pohádkou nebo spadá spíše bod bajku? Řekla bych, že se jedná jen o pohadku, že? Trošku mě mate to, že se v této knize zvířata (mravenci) chovají jako lidé, tak mě to znejistělo.
Děkuji.
Ani jedno, je to dětský příběh, příběh pro děti, literatura pro děti... uniformovaný název se zde moc nepoužívá.
(Když se podíváte na charakteristické rysy pohádek i bajek, tak přijdete na to, že na Ferdu Mravence ani jedno rozhodně nesedí.)
Dobře, ale někam ji zařadit musíme (máme to tak trochu přikázané). Jedná se o epiku, o prozaický příběh a údajně každé dílo musí spadat pod nějaký žánr ( rozbor-dila.cz/... Kam ji tedy zařadit?
Moc dlouhé? Vždyť to jsou povídky asi tak na dvě stránky (a ještě obrovským písmem)?
Nicméně ani povídka nemá jasně ohraničený limit délky (dlouhá povídka může být dokonce delší než krátký román, ale jasně, nebývá ), jde tam spíš o komplexnost příběhu - musí mít jednu dějovou linii (Ferda určitě splňuje), žádné epizodní příhody (splňuje), spíš menší množství postav (splňuje). Více si toho z hlavy nepamatuji, literaturu jsem nikdy neučila, kdyžtak Google napoví
To jsme se špatně pochopily. Mylslea jsem celou nížku, že mi na povídku připadá krátká. Jinak samotné kapitoly by se dalo říct, že jsou povídky, to ano děkuji
Rozumím. V tom případě se dá celá knížka nazvat souborem povídek, ale román ani novelu to z něj nedělá.
Chápu. Souhlasím
Setkala jsem se ještě s názorem, že by se mohlo jednat o autorksou pohádku. Co myslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.