Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na vysokou školu?

Od: melanie odpovědí: 2 změna:
Ve škole mě vždycky bavila matematika(nejvíce stereometrie, rýsování), ale neumím řešit slovní úlohy. Také mě hodně zajímá zeměpis a umím docela pěkně kreslit.Snažím se zdokonalovat v jazycích protože mě baví, ale bohužel to není moje silná stránka.
Tak kam na VŠ?
Předem díky za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mezinárodní a environmentální rozvojová studia na PřF Palackého v Olomouci nebo něco podobného. Mezioborové studium s mixem předmětů.
Hodně různého zeměpisu, statistika, jazyky se dají zvládnout.

hodnocení

0x

Rozhodnutí, na jakou VŠ se přihlásit, je potřeba dlouhodoběji a důkladně promyslet. Je potřeba začít tímto - odněkud si stáhnout seznam VŠ a seznam a popis jednotlivých vyučovaných oborů. A udělat např. 3 "kola"výběru. V prvním "kole"jednoznačně se seznamu "vyškrtat"obory a školy, které nepřipadají v ůvahu. Potom se důkladně podívat, co se kde učí,tedy na webové stránky daných VŠ atd. jaké jsou možnosti dojíždění a ubytování atd. Pak udělat užší výběr, na základě toho, co by Vás bavilo a taky na základě možného uplatnění v praxi po vystudování. A pak udělat konečný výběr, i na základě požadavků k příjmacím zkouškám a na základě počtu přijatých uchazečů.

Přehled VŠ je např. zde

msmt.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]