Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet ekonomické úrovně

Od: tomashanzlik odpovědí: 2 změna:
Mám spočítat ekonomickou úroveň. Ta se počítá tak že, HDP vydělím počtem obyvatelem. HDP:počet obyvatel = ekonomická úroveň. A já mám příklad, kde je HDP 2,5 bilionu a počet obyvatel 67 000 000. Vysledek mi vyšel 3,73 ale nevím zda to je dobře. Je zde někdo kdo by mi poradil? Díky předem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda*
hodnocení

0x
Výpočtu nerozumím, ale jestli je to prostý podíl, tak jste o několik řádů mimo s tím výsledkem.

hodnocení

0x
Tady je odkaz na stránku, kde jsou definice pojmů miras.cz/... ekonomické úrovně země je vyjádřen reálným HDP v přepočtu na jednoho obyvatele ve srovnatelné měně.2,5 bilionu děleno 67 000 000 je 2500000000000 děleno 67000000 = 37313Tedy průměrná výše HDP na obyvatele je 37313

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]