Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: kessie* odpovědí: 12 změna:
Pořadatel školního plesu se rozhodl věnovat 3/4 zisku na konto Naděje.Zisk 5200 korun.Kolik korun věnují na konto?Prosí nevím jak to mám udělat.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

flygirl
hodnocení

2x

Zisk je 5200kč. 3/4 jdou na konto Naděje. Musíme rozdělit zisk na čtyři části- jednu část si necháme a tři části jdou na konto. 5200 vydělíme čtyřmi. Takto nám vyjde jedna část. My ale potřbujeme 3 části že? Vynásobíme tedy výsledek třemi a máme odpověď. Na konto dáme 5200/4= 1300, 1300*3=3900. Na konto půjde 3900kč.

Zdravím.

Druhou větu bych doporučil rozšířit o jedno slůvko: "...rozdělit zisk na čtyři stejné části..." (byť z následujícího pokynu "...vydělíme čtyřmi..." plyne, že části mají být stejné). Bývají i příklady na rozdělení čísla na čtyři části v daném poměru...

flygirl

Ano, máte pravdu :)

kessie*
hodnocení

Ano čas opravovat chybí tady a ne že ne úkoly to musím dělat vy umíte jen rýpat děkují jen slušným lidem co to chápou odepíši a nerypou hodně smutný život musíte být že i tady kde si musíme pomáhat a hlavně v takové situací co teď je jen ryjete nic víc. Raději nepište. V druhé třídě teda jsem ještě neslyšela od nikoho že by se učil vyjmenovaná slova se začínají učit od třetí třídy a sousedka to dokonce se učila až ve čtvrté. Já ve třetí. Ale možná záleží na krájí městě.

hodnocení

2x

Zdravím.

Mít tazatele/tazatelku "po ruce", ukázal bych mu/jí na koláči tvaru kruhu, že "půlka z půlky je čtvrtka" (tedy, že polovina z poloviny je čtvrtina) a že půlka se čtvrtinou je dohromady tři čtvrtiny (3/4). Z toho pro rychlý výpočet zpaměti pro uvedený příklad plyne: zjistit půlku z 5200 (=2600), zjistit půlku z půlky - z 2600(=1300) a sečíst (2600+1300=3900)...

hodnocení

0x

Do které třídy chodíš? Táta, máma nemají aspoň 1. stupeň ZŠ?

flygirl

Tohle od Vás není úplně fér. Je možné, že žák vidí zlomky poprvé a třeba ještě neví, jak v praxi fungují. Se současnou online výukou bych se ani nedivila, kdyby to učitel nezvládl dobře vysvětlit. Ne každý má tu možnost poprosit o radu rodiče nebo třeba opravdu rodiče neumí tento úkol vyřešit. Nesoudila bych.

kessie*
hodnocení

Mám jednoho rodiče dělám si matiku co jsme ještě neprobyrali bohužel a mamka je v práci proto jsem potřebovala poradit no jo ale jsou lidi co si musí rypnout nikdo není dokonalý
id

Kritizování příspěvků ti jde, ale že bys poděkovala za vysvětlení a výpočet příkladu, to tě asi ani nenapadne. A co to je tohle - NEPROByRALI *zed* Místo kritiky se uč i češtinu, nejlépe vyjmenovaná slova po B, učivo z 2. třídy ZŠ.

kessie*
hodnocení

Učivo 4.třídy učit češtinu se nemusím mám dvojku to snad je dost dobrá známka a píšu z chytrého mobilů a co napíše mobil neopravují stačí to co mám za učivo nemám čas.
id

Aha, už chápu, nemáš čas, tak že druzí si jej za tebe musí najít k tvé spokojenosti. A děkovat také nemáš čas nebo tě to mamka nenaučila? Příště se na tebe každý vyprdne, ne aby ti radil, jasný? A vyjmenovaná slova se učí ve 2 ne ve 4 třídě.

hodnocení

0x

Daný zlomek vynásobit částkou 5200 Kč.

Tedy 3/4 krát 5200.

5200 děleno 4 je 1300.

1/4 je 1300.

3 krát 1300 = 3900

3/4 jsou 3900

Na konto věnují 3900

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]