Nejste přihlášen/a.
Před lety jsem četl sci-fi knihu na motivy Wellsova románu Stroj času.
— Jsou tam eloiové, kteří předali starost o svoji budoucnost strojům.
— Vyskytuje se tam do "počítače" přenesená osobnost zpovykané puberťačky.
— Lidé jsou vylepšeni (víc snesou, dožívají se výrazně delšího věku...), ale hlavní (?) hrdina kupodivu ne.
— Je tam poněkud zlý "nadsamec", který vám stiskem ruky zlomí kost a plodí potomky, kteří jsou mu podobní, ale mají o něco menší sílu, aby měl nad nimi v případě vzpoury převahu.
— Končí to tak, že je lidstvo okleštěno na emocích; lidé na konci nejsou schopni prožívat jakékoli emoce v dosavadní intenzitě; končí to, tuším, otázkou, co se stane, když se objeví mimozemský vetřelec – dokáže se emočně oslabené lidstvo bránit?
Kdo to napsal? Co je to za knihu?
Gůůgloval jsem marně, ale městská knihovna v Praze to má, tam jsem si to před přinejmenším 10 lety půjčil.
P. S.: Nepotřebuji to do školy (*68), ale lepší rubriku jsem tu nenašel.
@mylos - městská knihovna v Praze to má
Tak by vám mohli poradit přímo tam mlp.cz/... Knihovníci svoje "zboží"většinou znají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.