Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha na motivy románu H. G. Wellse

Od: mylos® odpovědí: 6 změna:

Před lety jsem četl sci-fi knihu na motivy Wellsova románu Stroj času.

— Jsou tam eloiové, kteří předali starost o svoji budoucnost strojům.
— Vyskytuje se tam do "počítače" přenesená osobnost zpovykané puberťačky.
— Lidé jsou vylepšeni (víc snesou, dožívají se výrazně delšího věku...), ale hlavní (?) hrdina kupodivu ne.
— Je tam poněkud zlý "nadsamec", který vám stiskem ruky zlomí kost a plodí potomky, kteří jsou mu podobní, ale mají o něco menší sílu, aby měl nad nimi v případě vzpoury převahu.
— Končí to tak, že je lidstvo okleštěno na emocích; lidé na konci nejsou schopni prožívat jakékoli emoce v dosavadní intenzitě; končí to, tuším, otázkou, co se stane, když se objeví mimozemský vetřelec – dokáže se emočně oslabené lidstvo bránit?

Kdo to napsal? Co je to za knihu?
Gůůgloval jsem marně, ale městská knihovna v Praze to má, tam jsem si to před přinejmenším 10 lety půjčil.

P. S.: Nepotřebuji to do školy (*68), ale lepší rubriku jsem tu nenašel.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

@mylos - městská knihovna v Praze to má

Tak by vám mohli poradit přímo tam mlp.cz/... Knihovníci svoje "zboží"většinou znají.

hodnocení

Dík moc za tip; tak prosté a mě to nenapadlo.

V MLP jsou velmi vstřícní, rychle a správně odpověděli.

Je to trilogie Vládci nebes: www.legie.info/serie/338-vladci-nebes

hodnocení

0x

A přímo Welsův Strojčasu to není?

hodnocení

Opravdu ne. Šlo o dost moderní sci-fi knihu, která pouze z Wellse čerpala některé motivy.

No, po pravdě jsem s to také myslel, jen jsem si to chtěl ověřit. O,louvám se za "podezření"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]