Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou VŠ?

Od: hubna* odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

jsem žákem posledního ročníku na gymnáziu a asi jako všichni spolužáci se rozhoduji pro vysokou školu. Maturovat budu z Českého jazyka a literatury, Angličtiny, Dějepisu a dále se rozhoduji mezi Základy společenských věd a Dějinami umění. Nejraději bych šel studovat nějaký humanitární obor, nejlépe historii, ale od té mě každý odrazuje. Nemám rád matiku ani fyziku, ne že bych v nich nějak extrémě plaval, prostě mě nenaplňují;). Jinak žádnou další představu o své budoucnosti opravdu nemám.

Díky za každou odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamila*
hodnocení

0x

Ahoj,
nač se vlastně ptáš? :) Na to, jestli by ti někdo neporadil fajn školu s humanitním zaměřením?
Já studovala historii, ještě v kombinaci s pedagogickými vědami a českým jazykem. Nechápu, proč by tě od historie měl někdo odrazovat...možná se rodiče bojí kvůli uplatnění.
Pokud se bojí kvanta učení, tak to se bojí oprávněně:) Ale není to nezvládnutelné...
Podle mě záleží jen na tobě, pro co se rozhodneš, studovat si to přece budeš sám, takže i kdyby tě přitahovala astrofyzika, tak to může být každému šumák...
Pokud tě baví i společenské vědy, zkus nějakou kombinaci - klidně i učitelskou ZSV + DĚJ - nejenomže budeš mít širší záběr uplatnění, také ta historie nebude tak šíleně náročná, jakou ji mají "čistokrevní" historici. A to nemluvím o té 98% převaze holek, které na pajdácích jsou :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]