Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení na kyselinotvorné a zásadotvorné

Od: leela* odpovědí: 13 změna:

Zdravím vás,

potřebovala bych od vás pomoc, mám to za úkol a nevím si s tím rady, hledala jsem na internetu, ale buď se mi nic nenašlo nebo se to pokaždé odlišovalo.

Potřebuju rozdělit tyto látky na kyselinotvorné a zásadotvorné.

Jedná se o: dusík, oxid uhelnatý, oxid uhličitý, oxid siřičitý, kyselina chlorovodíková (ale tu řadím automaticky do kyselinotvorných), oxid dusný, oxid dusnatý, oxid dusičitý, chlor, amoniak, methan.

Děkuju moc!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

1x

Učit musí být dnes docela fuška. Než zadáte domácí úkol, projet alespoň 50 prvních stránek z vyhledávače a vybrat látky, které tam nejsou. *smich*. Aby to nešlo opsat.

jabraka*
hodnocení

0x

Otázka,která trochu mýlí.Jedná se o prvky kyselino- a zásado- tvorné?Nebo které z těchto sloučenin může tvořit tyto pH úrovně?

Asi podle látek bych zodpověděl takto:

Dusík - je neutrální,do reakcí nevstupuje.

Oxid uhelnatý - netvoří zásady ani kyseliny.

Oxid uhličitý - kyselina uhličitá,

oxid siřičitý - Kyselina siřičitá,

Chlorovodík - kyselina chlorovodíková

Oxid dusný ,natý , ičitý- netvoří kyseliny ani zásady.Tedy alikvotní kyseliny,Ve vodném roztoku se disociují a konečný produkt je iont NO3´¨

Chlor - také v roztoku tvoří odvozenou kyselinu chlornou

NH3 amoniak - Tvoří s vodou alkálii - hydroxid amonný,.

Nu,snad je to správně.

JABRAKA

leela*
hodnocení

Děkuju za odpověď. :)

Ale oxid dusný, natý, ičitý musí mít snad nějaké pH ne? :O

buss
hodnocení

0x

Kyselinotvorné- prostě - vzniká kyselina, na intu na kyselinotvorné vyskočí 1969 odpovědí, jsou tam i referáty.

Zásadotvorné - vznikají zásady, hydroxidy, amoniak, 697 odpovědí

a co třeba wikipedie?

leela*
hodnocení

Já vím, co to je...ale na wikipedii jsem hledala a zrovna ty látky, co mám zadané tam nejsou...

stouchle*
hodnocení

0x

Vůbec zadání letošní chemické olympiády...že...? :D :D :D :D Takový malý "úkol" do školy ... :D

love7

asi tak... ale já to taky nemohla najít, takže jsem to celkem uvítala. dobrý, má se to najít v knížkách, ne na netu. tak jako trochu jedna otázka v olympiádě. nechce jí sem dát někdo rovnou vyřešenou?!

leela*
hodnocení

Nám učitelka řekla, že je jedno, kde to najdeme... *nevi* Internet nám teda nezakázala.

luca*
hodnocení

0x

chemie že? :D taky ji dělam a něco se fakt blbě hleda :P

leela*
hodnocení

To je jedno. *smich* Jinak já celkem vím tak vše, ale tohle se mi rpsotě nedaří všude najít.. Hlavně třeba ten dusík, to mi přijde, že snad ani nejde.. Navíc učitelka říkala, že zásadot. a kyselinot. můžou bejt jenom oxidy, tak netuším...

janewednesdayvolturi
hodnocení

0x

á, chemická olympiáda... Oxid uhličitý je kyselinotvornej, amoniak zásadotvornej, ale jinak... houby vím

dizzy
hodnocení

0x

:D celkem lehké to je :D nejvíc praktická část xD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]