Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ke zpracování prezentace jsem si vybrala téma: Rizikové faktory životního stylu (obezita, cukrovka, nemoci p. aparátu, nádorová onemocnění)
Přesně takto je název tématu. V teamsech ke každému projektu něco řekla, tady pouze, že to mám říct obecně a mám si vybrat jedno téma. Nyní se nad tím pozastavuji, přece rizikové faktory jsou například drogy, alkohol, málo sportu, špatná strava? Má to být prezentace na 10-12 slajdů, vůbec nevím jak ji pojmout a o čem psát. Zda si vybrat cukrovku a jednoduše psát o ní vše, nebo tam rozepsat na každý slajd jeden rizkový faktor? Jak to chápete vy?
Díky
Pardon, mám si vybrat jeden z faktorů... To učitelka řekla. Ovšem já tam vidím pouze nemoci v těch závorkách.
to co píšeš na začátku nejsou ale rizikové faktory. To jsou přeci důsledky životního stylu.
Rizikové faktory životního stylu jsou právě ty drogy alkohol kouření apod. Kde přijímáš přeci riziko, že můžeš mít zdravotní komplikace či podobný problémy. Protože rakovina a obezita jsou jen důsledky chování.
Pokud je tvoje téma Rizikové faktory životního stylu, musíš si vybrat co chceš probrat.
Ale pokud máš psát nějakou takovou látku, musíš nadtím přemýšlet jako třeba nad knihou. udělej si pár bodů a ty třeba rozepíšeš.
1. Udělej nějakej úvod do rizikových faktorů, kde se vzaly, jak to bylo dříve a proč je to dnes jinak.
2. Vybereš si tedy jeden z nich. Například tedy lenost, můžeš to rozvést do jednotlivých podbodů a) proč jsou teďka lidi víc líný?(více práce, méně času na sebe, pohodlnost, netolismus apod.?) b) porovnání Světa a CZE, porovnání let c) důsledky jaké to má.
3. Můžeš napsat jaké mají dneska lidi možnosti, a jak se třeba v tomhle směru vyvíjí pomoc nebo léčba.
PS: Rizikové faktory jsou dost často spjaty s jinými, tzn. lenost úzce souvisí se špatnou stravou a většinou s problémy psychickými, které končí alkoholem apod. To vše můžeš nějak vyhodnostit a zpracovat. Na 10 stran materiálu až až hele
Jenom ty v závorkách to určitě nemá. Takovej stres, tě může zníčit psychicky a můžeš být naprosto zdravá a mít normální váhu. Nebo dejme tomu můžeme hovořit o nedostatku spánku, problémech spojených s dnešní chemicky ošetřené stravě, takže poruchy příjmu potravy, vedlejší účinky léčiv.
Někdo bude namítat, že to nejsou možná Rizikové faktory životního stylu, ale všechno co jsem psal jsou důsledky těchto faktorů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.