Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímací zkoušky

Od: ssssss odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
vysvětlil by mi prosím někdo jak na tuto úlohu?
Absolutně nevím jak sestavit rovnici ...předem děkuji .

Přijímací zkoušky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tojejedno
hodnocení

4x

Zdar,

Takže my máme zásobu na 12 dní, to znamená že počet našich koní x, tuto zásobu sní za 12 dní.

Soused má o polovinu větší zásbou, takže naši koně by ji snědli za 18 dní (naše zásoba na 12 dní + 6, to je polovina co má soused navíc = 18), ale soused má taky dvakrát víc koní, a proto to tedy sní dvakrát rychleji než naši koně, takže za 18/2=9 dní.

takže první je špatně, správná odpověď je na 18 dnů

druhá je správně, protože nám vydrží na 12 dní ale on má 2x víc koní takže jemu by to snědli za 6 dní.

a třetí je správně, to jsem psal nahoře.

snad ti to pomohlo. :) nejsem příliš dobrý ve vysvětlování. :DD

111®
hodnocení

1x

na co rovnici, to je na úvahu, o rovnici nic nečtu podle mne 6 je správně

hodnocení

0x

Zdravím.

Souhlasím s dříve uvedenými úvahami a i s výsledky. Tedy: 11.1 A, 11.2 N, 11.3 N. Neusiloval bych o sestavování rovnic, které by vedly k řešením. Bohatě stačí přímá úměrnost (např. mezi velikostí zásob a dobou jejich spotřeby při neměnném počtu "strávníků") a nepřímá úměrnost (např. mezi počtem "strávníků" a dobou spotřeby zásob při neměnné velikosti těchto zásob)...

Je to naopak.

11.1 N, 11.2 A, 11.3 A

Zdravím a omlouvám se. Nevím, co mne to napadlo. Samozřejmě 11.1 N, 11.2 A, 11.3 A...

hodnocení

0x

Lze to spočítat s nějakými konkrétními hodnotami.

Např. zvolím, že počet našich koní je 10 a že jeden kůň denně spotřebuje 10 kg ovsa.

Naši koně denně spotřebují 100 kg ovsa. Za 12 dní naši koně spotřebují 1200 kg ovsa.

Takže naše zásoby jsou 1200 kg.

---

Počet sousedových koní, ani sousedovi zásoby ovsa už zvolit nemůžu. Ten závisí na počtu našich koní a na množství našich zásob..

Protože jsem zvolil počet našich koní 10, tak počet sousedových koní je 20.

Sousedovy zásoby ovsa jsou 1,5 krát 1200, tedy1800 kg.

Každý sousedův kůň denně spotřebuje taky 10 kg ovsa. Sousedovi koně denně spotřebují 200 kg ovsa.

---

1800 kg děleno 100 kg je 18.

Tedy sousedovi zásoby ovsa by našim koním vydržely 18 dní. (11.1. je NE)

---

1200 kg děleno 200 je 6.

Tedy naše zásoby ovsa by sousedovým koním vydržely na 6 dní. (11.2 je ANO)

----

1800 děleno 200 je 9.

Sousedovi zásoby ovsa vydží jeho koním 9 dní. (11.3. je ANO)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]