Zdravím, chtěla bych se stát učitelkou angličtiny na ZŠ či SŠ a zajímalo by mě, co pro to musím udělat. Je mi jasné, že nejlepší je vystudovat vysokou školu, ovšem bojím se, že přes TSP na MUNI se mi nepodaří tam ani dostat. Zatím mám maturitu z aj za 1, nyní studuji pomaturitní jazykové kurzy angličtiny v Brně, zde si máme možnost udělat certifikát CAE. Postačil by? Například spolu s pedagogickým minimem? Nebo je možnost udělat si např rovnou státnice? Díky za případné rady
Ja se na výšku dostal bez problémů. Pořád jsem si říkal, že se na to budu učit, ale pořád jsem to odkladal, až jsem se nepodival vubec. Tak jsem tam ani nechtel jit, ale sel jsem a dostal se do obou. Muni i upol. Sel jsem na ucitelstvi zakladky 2. Stupen. No, chci tim rict jen to, ze to sice nebyo za podpis, ale cekal jsem to podstatne horsi. Je to takove vseobecne ode vseho trochu. A 10% otazek v anglictine. Ty jsem uplne vynechal a stejne me vzali.
lenka1
Díky za odpověď. Já se právě těch TSP opravdu hodně bojím, bohužel logika, matika a podobně mi opravdu vůbec nejdou. Říkám si, že s tím, zda budu schopna učit děti angličtinu to nemá mnoho společného, ale bohužel bez toho mně nevezmou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.