Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj dlouhodobý sen

Od: josefpokorny odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jek se stát psychologem.Vím že je to divná otázka ale jsem ještě dítě a chtěl bych se stát psychologem pomůžete mi se jím stát?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

1x

Vysoká škola je jasná, tam už je obor psychologie možno studovat přímo. Na střední bych volil klasické gymnázium, které nabízí volitelně obory jako psychologie, filosofie... (Sám jsem kdysi na gymplu na tyto volitelné předměty chodil, i když jsem pak na VŠ raději studoval matiku a techniku.)

inspa*

Nabízeny jsou i kurzy - ale např. i přímo na Univerzitě Karlově si za to nechají zaplatit. A přemýšlet o takovém kurzu bych začal až tak v tom třeťáku na gymplu a to pouze po nějakých předešlých zkušenostech. Jak píše kolega - nějakou praxi, kroužky, nebo ty volitelné předměty. A být ostražitý, dneska různé kurzy nabízí kdejaká pochybná existence a nezřídka tím zakrývá nějaké sektářské záměry. Mít jasno co chci a hledat kvalitu a zvučná jména (i když to bude něco stát - peněz, dřiny a nejspíš oboje). kps.ff.cuni.cz/...

inspa*

A ještě jeden dodatek, pokud je to opravdu tvůj životní sen. I když by to nevyšlo se střední a VŠ hned. Mám kamarádku, která se mnou dělala ve firmě (celkem známá globální počítačová) - sekretářky a takové pozice. Po pár letech se vdala, měla děti a při tom si také splnila sen - právě psychologii - dálkově vystudovala (coby Pražanda) psychologii na Masarykově univerzitě v Brně. Děcka odrůstají a ona dnes dělá, co ji baví, už žádná sekretářka :) Někdy to trvá, ale je krásné jít si za svým snem :) (I když samozřejmě - pokud se to povede na první dobrou - základka - střední - VŠ je to lepší, čím později, tím více úsilí).

hodnocení

0x
My ti nepomůžeme stát se psychologem. Musíš se sám dobře učit.
Na VŠ psychologii je obrovský nápor. Na toto studium se dostane 10-20% uchazečů. Doporučuji během střední školy chodit někam pomáhat jako dobrovolník. Někde se totiž u přijímaček přihlíží k humánním aktivitám. Dává se přednost uchazečům, kteří mají nějaké zkušenosti (pokud je součást přijímaček motivační pohovor ke studiu).
Přijímačky testove bývají z humanitních věd v rozsahu gymnazijního učiva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]