Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místní čas

Od: ssssss odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Myslím si že výsledek následující úlohy je 22:10, ale nejsem si jista.
"Z Londýna vylétáme v 5:40. Cesta na Madagaskar trvá 13.5 hodin. Kolik hodin bude na Madagaskaru při přistání?"

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vofu
hodnocení

0x

Řekla bych 21:10.

Přílet (pokud bychom nepočítali časový posun) by byl v 19:10, časový posun Velká Británie - Madagaskar jsou dvě hodiny, takže v Madagaskaru by bylo 21:10. Ale nechytej mě za slovo, možná to chápu špatně.

Díval jsem se na mapu časových pásem a je to +3 hod.

vofu

V pořádku, v tom případě to má tazatelka správně. Já koneckonců říkala, ať mě nechytá za slovo :)

hodnocení

0x

Záleží na tom, v jakém časovém pásmu je Madagaskar. To je spíše úloha do zeměpisu, než do matematiky.

Pokud je let bez potíží, tak přistání na Madagaskaru je v 19:10 hodin londýnského času.

Aktuální čas na Madagaskaru je tady

mistnicas.timein.org/...

Tady je odkaz na časová pásma

planetacestovani.cz/...

Rozdíl mezi londýnským časema časem na Madagaskaru je +3 hodiny, takže ten čas máte dobře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]