Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chuť skončit se školou

Od: hamm* odpovědí: 9 změna:
Dělám kombinovaně Vš a pracuji. Jsem už v posledním ročníku. Jenomže od určité doby co byla první vlna a zrušila se výuka na školách, byla jen dálkově. Mám hodně dnů, kdy mám chuť s tou školou skončit. Zatím jsem to neudelala, protože mi drží myslenka že nynější práci zůstat nechci a obor který mám vystudovaný k tomu se taky vracet nechci. Ale já mám z toho, že je opět ta distanční výuka nechuť k ty škole. Ráda bych jí dodělala a začala pracovat konečně někde jinde. Zní to fakt blbě ale jak se nakopnout. A najít tu chuť? Má s tím někdo nějakou zkušenost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

6x

Jste v posledním ročníku? Zkuste si říci, že "není umění sebrat se a odejít, ale sebrat se a zůstat". Školu klidně dokončete a pak uvidíte, co bude dál, možností jistě máte hodně a vzdělání rozšiřuje možnosti vašeho uplatnění.Držím vám palce a nenechte si kazit náladu distančním vzděláváním, jistě to také půjde.

hodnocení

2x

Myslete na to, že pokud nemáte nějaké zvláštní schopnosti, tak bez školy vám na trhu práce budou konkurovat gastarbeiteři z chudých zemí, kteří jsou ochotni pracovat za méně peněz, než vám stačí k uživení se. Takže to, že si teď ušetříte práci na jené bakalářce a pár dní učení na zkoušky pravděpodobně zaplatíte tím, že budete desítky let dělat špatně placenou práci a nebudete si moc vybrat, co vás baví.

Já chápu, že někdo při distanční výuce těžko hledá motivaci se učit sám, na druhou stranu máte velkou šanci, že nároky u zkoušek budou o něco nižší.

hodnocení

1x

Kvůli nějaké distanční výuce to přece nevzdáš. Tu chvíli už to vydržíš. Představuj si, že za pár měsíců už to bude za tebou. Ostatní to taky "vydrží". Co mají říkat třeba rodiče, kteří mají 2-3 děti školou povinné a musí s dětmi učit, dohlížet na to aby se učily? Ty jsi dospělá, silná a zvládneš to levou zadní a nenecháš se kvůli distančnímu studiu otrávit.

*palec2*

hodnocení

1x

To je jen taková krize. :."..jednou jsi nahoře, jednou dole. . . ". Když už ses dostala až sem, tak přece to všechno nespláchneš do wecka. To by byla obroská blbost. Seber se trošku, najdi motivaci a dokonči to, co jsi začala! Budeš vítěz, pyšná na sebe a tví rodiče budou na tebe hrdí.*hej**palec* Já ti budu fandit fandit.

P.S. Co tě nezabije, to tě posílí.

id
hodnocení

0x

Vy to máte fajn, máte na vybranou - odejít / dodělat. Takový středoškoláci a i žáci základní školy i prvňáci navybranou nemají, nemohou se školou seknout. Tak když to zvládnou prvňáci, tak proč byste to nezvládla vy?

To už je sakra motiv .Distanční výuka snad nebude napořád.

hamm*
hodnocení

Protože by najednou bylo vše snazší. Nemusela bych po práci nebo ve volnu sednout a zapnout skpype, nemusela otevřít poznámky, a tvořit bakalářku. Nevím jak to vše bude.musim do toho mít praxi ale tu nemam. Protože mi ji budou opět rušit.

Jo,snazší. Toto je věta, která zavedla lidstvo do pekel. Dnes chce mít každý všechno snazší a pak žijeme v takové společnosti, jaké žijeme.

hodnocení

0x

...sláb jenom ten, kdo ztratil v sebe víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...

V nynější práci zůstat nechcete. Obor, který studujete, dělat taky nechcete. Tak proč vlastně studujete? Kvůli titulu před jménem, nebo proto, abyste si prodloužila mládí?

Jste v posledním ročníku. Máte určitý systém, víte, jak to ve škole chodí. Konec studií na dosah. To je ohromná výhoda. Vnučka začala letos studovat Mendelovu univerzitu v Brně. O škole, studiu, o tom, jak to tam chodí, neví nic. Prostě telátko - začátečník. Na koleji pobyla 3 dny, poslali je domů. Přesto dcera musí zaplatit 4 tisíce za celý měsíc. Holka, doma brečí, o škole neví nic, o systému, jak to tam chodí, chce toho nechat. Té je mi líto. Ale Vy jste stará harcovnice, víte, jak na to. Máte velkou výhodu před začátečníky.

Obula bych se do toho a školu dodělala, ať se děje, co se děje. Proti těm nováčkům máte velikánskou výhodu ve zkušenostech.

Jen bych se ještě zeptala. Vím, je takových mladých lidí mnoho, ale proč jste se dala na obor, který nechcete dělat? Studovala bych jen to, co mě baví a o čem vím, že se tam v budoucnu uplatním a že mě to uživí.

Říkejte si, že v tom nejste sama. Kdyby každý uvažoval jako Vy, dostali bychom se do dob před Marií Terezií a byla by z Vás jenom nevolnice. To vážně nechcete dokázat o něco víc? Zvláště, když se léta moříte na VŠ?

Kéž bych já před 45 lety měla tuto možnost. Kruciš! *bzum* Jaga.

dd
hodnocení

0x

Jste inteligentní, studujete, máte na to, ráda by jste školu dodělala. Takže nakopnout se musíte sama, protože vše děláte jenom pro sebe, nikdo jiný za vás školu nedodělá. Berte vše s rozumem. Tak je to jenom na vás, jestli se vám jednou bude žít lépe a nebo se budete někde jenom tak plácat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]