Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem vyučený automechanik a práci v oboru jsem nenašel a doslova vysněné zaměstnání to také není, obor jsem si vybíral proto abych se ve svém volném čase mohl hrabat ve starých autech a taky si třeba jednou zrenovoval nějakého veterána. Nějak mě netáhne pod někým fušovat práci v nějakém servise, mám dost zkušeností z firmy kam jsem chodil na praxi.
Aktuálně tedy mám pouze výuční list. Na nástavbu jsem nešel hned z několika důvodů, nikdy jsem nedostával pořádně kapesné, jen když jsem si řekl a ve finále jsem musel většinu vrátit což jsem tedy zrovna teď ani neudělal jelikož požadovaná částka byla dost ujetá...
Takže hlavním důvodem je to že jsem chtěl jít co nejdříve vydělávat.
Na tu nástavbu jsem původně měl jít a byl jsem i tak rozhodlý ale pak mě přemohl i strach z toho že mi to nepůjde. To se dostáváme k tomu že jsem prakticky odjakživa byl rodiči podceňován že nemám na učení hlavu a začlo to vlastně už když jsem chtěl jít na gympl, to mi ani nedovolili. Tenkrát nás učitelka na to připravovala jenže já díky těm řečím doma ztratil veškerou motivaci a také se to projevovalo na prospěchu. Nikdy nezapomenu jak mi bylo nadáváno do tupců, nic pozitivního co by mě trochu motivovalo nikdy nezaznělo. Vlastně jsem byl opět podceněn když jsem chtěl na tu nástavbu.
V aktuálním zaměstnání se pohybuji prakticky jen mezi vysokoškolsky(min.středoškolsky) vzdělanými lidmi ani nevíte jak mě to ubíjí a jak se tam cítím. Člověku dochází kde by za pár let mohl být a že nepokračoval ve studiu. Navíc prostě nechci do konce života někdě dělat nějakýho ocasa tak jako to v každém zaměstnání bylo, teď je to teda lepší ale mám to na dobu určitou a pak nechci skončit někde ve fabrice.
Mám v úmyslu zkusit tu nástavbu dálkově jenže vůbec nevím jak je to náročné při zaměstnání(mám pouze ranní osmičky) a taky jak to celé funguje. Asi zmíním že na učňáku jsem byl trojkař ale neutále jsem se teď ke konci zlepšoval.
Slýchávám názory že se na to ty "dálkaři" vždy vyprdli a že to prostě při práci nezvládali. Mám v plánu opravdu zabrat pokud tedy na to dojde. Rád si poslechnu vaše názory a zkušenosti těch co takto studovali. Rád bych i pak pokračoval na vejšku.
Je to trochu delší ale chtěl jsem trochu rozvinout co za tím vším stojí.
Děkuji za opovědi.
Doporučoval bych Provozní techniku a pokud Vás někde v okolí vezmou, začít ještě letos. Náročné jsou spíš odborné předměty, ale Podnikání má každý. Pokud na to nemáte, skončíte už na konci prváku. Jistěže se na to většina vykašle, proč se namáhat, když v průběhu studia třeba najdete lépe placené zaměstnání .
Nejdřív to chce zjistit, kde se otvírá nástavba. Nebývá to všude a taky ne každý rok. Asoň tak jsem to zažila. První zjišťujte tu svoji školu, odkud máte výuční list. Kolik je to let? To bylo loni? Kolik Vám je let?
Je mi 18 a výuční list jsem získal letos. Třeba o to Podnikání bych měl zájem ale nabízí ho jiná škola než na které jsem studoval obor Automechanik tak nevím jestli to nebude problém.
Nečekat a ptát se tam. Teď asi telefonicky, co mám za obor a kde, jaká je šance, jaké zaměření a co pro to udělat. Ředitel i zástupce by tam měli být. Osobně to bývá lepší, ale ten covid mění pravidla. Napište si na ten rozhovor tahák, ať na něco nezapomenete.
1. dobrý automechanik a zvláště ten co dokáže dělat vterány, auta i motorky, nemusí mít žádnou školu a VŠ už vůbec ne.
U nás to dělá kluk (32 let) co v tom žil od mala, učil se od dědy a otce, SŠ má zdravotní s odřenýma ušima ale na staré krámy je to machr. Dělá v nemocnici "zdravotní sestru" ale slušně ho živí právě auta a motorky.
2. Studovat VŠ při zaměstnání není až tak složité, mnoho ženských to zvládlo i s miminem a zvládají to i dnes.
3. Trojkař na učilišti? Tak to myslím, že VŠ pro vás budou muka, uvidíte jak dopadne SŠ a podle toho se zařídíte.
Určitě to zkuste, odejít se dá vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.