Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení Atrakce a delegace na příkladech

Od: zuzankaa odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Vysvětlil byste mi někdo prosím na příkladech atrakci a delegaci? Teď při distanční výuce jsme to začali brát, a já bych to potřebovala vysvětlit na příkladu, protože to upřímně nechápu. Díky předem. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Jedná se o právo, patrně o správní.
Již tu byl takový dotaz v minulosti. Delegace je přenesení pravomoci, atrakce je vztažení pravomoci.

Tušila jsem, že to nebude dotaz do češtiny, každé normální dítě významy těch slov zná.:-D

viva
hodnocení

2x

Zdravím, asi už mimo časově...

Ale je to Správní právo. Konkrétně jsou to jedna z opatřeních proti nečinnosti Správního orgánu.

Atrakce je - převzetí věci nadřízeným správním orgánem, který rozhodne ve věci sám namísto nečinného správního orgánu, a to jako správní orgán prvního stupně.

Delegace je - možnost nadřízeného správního orgánu pověřit jiný věcně příslušný správní orgán, ve svém správním obvodu vedením řízení a rozhodnutím ve věci.

hodnocení

1x

Jestli to potřebuješ do výuky českého jazyka, tak ti napíši příklady, ale jestli se tyto termíny používají jinde, tak o tom nemám páru.

Na pouti jsme viděli velké množství atrakcí, jako jsou různé druhy kolotočů, houpaček, horská dráha a létající labutě.

V aqaparku jsme si zařádili na atrakcích,například na různých tobogánech.

K řediteli školy se dostavila delegace z řad žáků, aby mu popřáli k jeho životnímu jubileu. /delegace je skupina lidí, která je vybrána, aby zastupovala všechny ostatní/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]