Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumočení jazyků

Od: jazykolam odpovědí: 4 změna:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se můžu živit jako tlumočník jazyků? Baví mě angličtina a němčina, co se učíme, ale prý jsou počítače pořád lepší a lepší a brzy to dokáží líp. Takže to bych pak byla k ničemu? Díky, jestli odpovíte, ale stejně se je naučím, protože se mi líbí mluvit cizí řečí.
*srdce* *srdce* *srdce* *srdce* *srdce*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Počítače sice jsou pořád lepší a lepší, zlepšují se i programy, ale podle mne ještě hodně dlouho počítače ani programy nenahradí člověka. Zkuste si číst v tzv. "strojových překladech" > pro orientaci v textu to stačí, ale na kvalitní počtení to není. Něco podobného platí pro jazykové korektury.

hm*
hodnocení

1x

Nevím, co znamená to "brzy". Zatím občas z překladače vypadne úplná blbost, to základní nepřeloží (prostě část věty vynechá), přeloží to s přesně opačným významem apod. A to píšu o technických překladech či věcných sděleních. Překlad "krásné literatury", to je úplně jiná kategorie a tam jsou překladače naprosto v háji. Tam se musí dodržet smysl vyjádření (včetně nálady a tak), občas třeba trochu zaveršovat, jsou tam slovní hříčky, humorná situační vyjádření a podobné záležitosti, no a o tom strojové překlady zatím nezačaly ani uvažovat.

jazykolam
hodnocení

Ale teď už půjdu spát, tak až potom.

jaj*
hodnocení

0x
Ke překládání a tlumočení. Překladateli někdo mailem pošle text, a překladatel ho přeloží, u toho si může udělat přestávku a tak. Tlumočník je někde u soudu třeba, a překládá okamžitě z jednoho do druhýho a z druhýho do prvního jazyka. Tlumočnnici jsem využila aby mi zavolala do ciziny do servisu a zjistila jak je na tom auto :( prekladatel tohle odmitl dělat. Bude to mít využití, hodně lidí neumí cizí jazyk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]