Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím si rady z přívlastkem

Od: kkk* odpovědí: 5 změna:
Nevím si rady. Děkuji za pomoc
Nevím si rady z přívlastkem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím si rady S, nikoli "z" přívlastkem.

Přívlastek rozvíjí podstatné jméno (tedy podmět nebo předmět), většinou se jedná o přídavné jméno (s výjimkou přívlastků neshodných – ty se poznají tak, že ve všech pádech zůstávají stejné). Takových je tam hromada, stačí hledat. S čím konkrétně si nevíš rady? Nepoznáš přídavné jméno? Mně to spíš zavání maskovaným "mně se nechce".

hodnocení

0x

Přívlastek rozvíjí jméno.

Proč zmizely krysy z Evropy. Jaké krysy (podst. jm.) - z Evropy.

Máš problém s nějakou větou? Nebo něčemu nerozumíš? Zkus přívlastky alespoň podthat, někdo to pak zkontroluje. Pak zkus určit to ostatní. Nebo polož kontrétní otázku.

Eliso, příklad s krysami není správný. V textu se rozhodně nepíše o krysách z Evropy (něco jako evropská krysa). Píše se o krysách, které odněkud (z Evropy) zmizely. Nejedná se tedy o přívlastek neshodný, ale o příslovečné určení místa.

Ale naprosto souhlasím s výzvou, aby tazatel alespoň něco určil sám. Pokud není schopný určit alespoň několik nejjednodušších přívlastků shodných, nemá smysl mu radit.

Přívlastek jsme ve škole také probírali, ale již je dávno, ale vytanulo mi, že přívlastek může být bud SHODNÝ nebo NESHODNÝ.:-D takové šátrání v paměti.*smich*

12.10.20 11:40

pardon *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]