Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám úkol do češtiny a nevím odpověd.
Vymysli vlastní větu,která odpovídá zadání.
1.Pks - PUM - Př - Po - PUČ - Pt.
2.PUČ - (Po nevyjádřený) - Př - PUM - Pks - Pt.
3.PUZ - (Po nevyjádřený) - Př - PUM - Pkn.
děkuji za odpověd
Milý mope, máš za úkol vymyslet větu, takže ji máme za tebe vymyslet my? Pěkně potrap své mozkové buňky, větu vymysli a my ti ji zkontrolujeme.
A já maky kromě bodu doplním i o radu. Začni podmětem a přísudkem, pak napojuj další větné členy dle toho, který je jim nejbližší. Začít přívlastkem v první větě, to by těžko sestavoval každý.
(Snad nevadí, že to píšu do komentáře. I tak je to pro tazatele. Připadá mi lepší, když je to takto pohromadě, jednotlivé příspěvky se někdy rozhážou...)
dobrá mám tam někde chybu?
1.Na starém náměstí byl koncert každý týden.
2.Včera jsem doprovodil domů moji sestřenici.
3.Vesele jsem šli z lesa domů.
Jak už poznamenala elisa, v první větě chybí předmět. Budete ale muset překopat celou větu, protože sloveso "být" předmět nemá. Jinak ale fajn
A ve třetí větě je PuM obojí. Jak "z lesa", tak "domů". I kdybyste jedno zrušil(a), tak PkN se opět na tyto členy těžko napasuje. Ale možná jsme šli cestou... jakou cestou? Nebo jsme šli přes pole... jaké pole?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.