Nejste přihlášen/a.
Co na to říct? Já Instagram, ani Facebook, ani nic podobného nemám, nikdy jsem neměl a pravděpodobně nikdy ani mít nebudu. Přesto žiju relativně spokojeně a celkem nic mi nechybí. Možná je to tím, že už nepatřím mezi nejmladší generaci, dávám přednost osobnímu kontaktu a žít bez těchhle zbytečných hovadin mi přijde zcela normální.
..a já jsem nejoblíbenější holka ve třídě a tak se o mě všechny holky perou.. Skutečně? Kdyby to byla pravda, nepřipadala by sis tak méněcenná. A pokud jsi skutečně tak oblíbená, že se o tebe perou, tak s nimi choď ven a sdílej s nimi společně prožité zážitky v reálném životě. Ty Ti žádná sociální síť nenahradí! Na druhou stranu ale chápu, že chceš držet krok se svými vrstevníky. Proto si dodej odvahu a popovídej si o tom se svými rodiči. Pro Tebe je důležitější znát jejich názor a pohled na věc, ne ten náš.
Musíš se ptát rodičů, jestli si můžeš stáhnout instagram? Moc jsi nepopsala jejich postoj... Máš s nimi hezké vztahy, tak v čem je problém? To že si založíš instagram není žádný "životní krok".
Říkala jsi rodičům, jestli Ti ho nedovolili, jak se ve třídě cítíš out?
Jestli mají strach o Tvé soukromí, tak jim řekni, že chceš jen sledovat jiné profily a nebudeš tam dávat své fotky (a také to tak dělej).
Víš o tom, že když zadáš do google něčí nick instagram, tak fotky vidíš (pokud není účet soukromý)? Když si zjistíš, koho Tví spolužáci sledují, můžeš být v obraze.
S tou jednou holkou, co nemá instagram se nekamarádíš? Třeba máte podobné zájmy.
Prohlídni si youtube, nějaká písnička se Ti musí zalíbit. Pak se nebudeš cítit trapně, když se Tě na to někdo zeptá a nebudeš vědět.
Lepší než žádná. Tak si taky najdi třeba nějakou s feat., nějakou novou, nebo se Ti líbí nějaká, co poslouchají oni? Neboj se být jiná.
Samozřejmě kolektiv je důležitý, člověk chce někam patřit, nechce být jiný. Tedy v zástupu stejných?
Je to těžké, ale je všeobecně známo, že sociální sítě vytvářejí závislost. Možná, že rodiče mají takový názor.
Bylo by dobré se něčím zabývat, něco se naučit, něco umět víc, než ti ostatní, aby se na tebe obraceli na pomoc.
Buďto v nějakém předmětu /PC, matematika, tělocvik/, nebo se zajímat o svět módy, umět něco dobře nakombinovat, co se nosí, také to umět ušít, vyrobit bižuterii, nyní budou v kurzu věnce, podzimní, dekorace, nebo něco moderního uplést, uháčkovat. Naučit se ostříhat vlasy, začít u kluků, kdo se nechá, udělat účes, wau kosmetika, nalíčit, masáže o tom si něco nastudovat /třeba i z knihovny/, manikůra. Zjistit, co to obnáší, a udělat holkám manikůru a přitom pokecat.
Nebo sportovat, chodit každý den běhat, postupně si metry přidávat. Samozřejmě, nejlepší bude, když to dáš na nástěnku, ať se někdo přidá, možná se přidá někdo mladší, někdo starší, seznámíš se i s jinými, ne jenom ze třídy. Někdo by rád běhal, ale nechce třeba sám, také je možná jóga, kde jsou prostory, kdo má větší byt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.