Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Haben - synonymum

Od: lit odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, mám za úkol napsat slohovou práci v němčině na téma rodina. píšu věty ve smyslu mám bratra, sestru, stryce,,... akorat já napíšu třeba Ich habe einen Bruder. Er heißt Marek und ist 20 Jahre alt. Wir haben auch zwei Hunde..., prostě pořád se mi tam v celém textu opakují často slovasa haben a nevím čím je mám haradit. Zkoušel jsem se i dívat na internet, ale moc nerozumím tomu, v jakém kontextu se výraz používá, např. haben lze nahradit prý slovesem besitzen.

Takže moje otázka zní: Čím lze naradit sloveso haben?

(doufám že chápete co myslím)

Děkuji předem za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Sloveso besitzen se používá v souvislosti s majetkem/vlastnictvím. Bratra, strýce ani rodiče (žádnou osobu!) nelze vlastnit. Ono by to vůbec chtělo se trošku zamyslet. Mám bratra, strýce, máme také 2 psy ... zkus/te se o lidech a zvířatech vyjadřovat různými vyjadřovacími prostředky.

hodnocení

2x

Ani v české slohové práci by se nemělo příliš často objevovat slovo mám. Proto zkus sloh nejprve pozměnit v češtině. Třeba:

Do širší rodiny patří i strýc...

Jsme tři sourozenci, starší bratr Marek má 20 let...

Chováme dva psy plemene...

lit
05.10.20 13:18
hodnocení

Díky moc

gordon
hodnocení

2x

to neni ani tak otazka do NJ jako spis do CJ. Kdyz to neumis jinak poskladat v cestine no tak to je potom problem vubec neco sesmolit do nemciny.

alesio
hodnocení

2x

Ich habe einen Bruder. Er lebt bei uns. Sein Name ist Marek und er ist 20 Jahre alt. In unserem Haus gibt es auch zwei Hunde.

Ein bisschen besser, oder?

iz*

Ani ne. Co třeba říct/napsat, že chováte dva psy?

alesio

Tak tento dotaz se pravděpodobně týkal úrovni němčiny na 2. stupni základní školy. Tazatel chtěl vědět vhodné synonymum k pomocnému slovesu "Haben". Vhodný ekvivalent ve větě je tudíž větná vazba "Es gibt". Ať se mu tam pořád neopakuje habe, hat, hast... To, že mi odpovíte "ani ne", je absolutně bezpředmětné.

liska5
hodnocení

0x

Bratr u nás bydlí...S námi žijí dva psi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]