Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odložení studia na vysoké škole

Od: gigi odpovědí: 6 změna:
Odkládal jste si někdo na rok studium na vysoké škole, zejména na MU? Potřebovala bych studium odložit na rok kvůli těhotenství - lze to pouze od podzimního, nebo i od jarního semestru? Co je pro to potřeba? Musím za ten rok odkladu získat nějaký počet kreditů, nebo jaký je to systém? Případně lze kvůli těhotenství odložit pouze státní závěrečnou zkoušku? Lze dodělat poslední semestr studia a státnice odložit o rok? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lopo
hodnocení

1x

Zdravím, zeptejte se na studijním, nebo referentky Vašeho oboru.

hodnocení

0x
Každá fakulta má svoji směrnici. Postup se může lišit. Napište nabo zavolejte na studijní oddělení Vaší fakulty a poraďte se.

hodnocení

0x

Myslím si, že právní nárok na přerušení studia není. Myslím si, že na některých VŠ to bývá tak, že žádost o přerušení studia posuzuje děkan dané fakulty. Předpokládám, že na studijním oddělení mají formulář žádosti o přerušení studia. Je potřeba se tam zeptat, a pokud není vydán oficiální formulář, tak sepsat vlastní žádost.Žádost je možná lepší poslat doporučeně poštou. Spekulování o tom, jestli osobě A vyhoví, když vyhověli osobě B apod. , to mně připadá zbytečné. Prostě doporučuju podat žádost a čekat na vyjádření.

Právní možná není, ale pokud jsou splněny studijní podmínky, vyhoví se vždy. To mi bylo před několika lety řečeno na studijním FF MU (a vyhověli mi bez problémů a okamžitě, ačkoli jsem žádné konkrétní důvody neuvedla).

hodnocení

0x

Dívím se na stránky MUNI. Je tam odkaz na poradenské centrum MUNI. Tak doporučuju, zkusit se dotázat tam. Tady je odkaz

muni.cz/...

Tak jsem zkusil kliknout na ten odkaz - poradenské centrum a nefunguje to. Ale na té stránce jsou odpovědi na určité dotazy. Je dobrý to pročíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]