Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pracuji jako kvalifikovaná vychovatelka s plným úvazkem v ŠD. Smlouvu mám uzavřenou rovněž jako vychovatelka. V době absence pedagogů jsem dopoledne posílána na jejich zástup do výukových hodin, čímž mi vznikají přesčasové hodiny, neboť tento zástup konám nad stanovený rozsah mé přímé pedagogické činnosti. Mám v tomto případě nárok na příplatek ve výši dvojnásobku průměrného hodinového výdělku? Nebo je tento zástup financován jiným způsobem? Se zaměstnavatelem mám uzavřenou pouze výše uvedenou smlouvu.
Děkuji za odpověď.
0x
Jste v těch třídách jako dozor nebo vyučujete? Děláte si sama i přípravu pro vyučování? Nejsem si jista, jestli vychovatelka může kvalifikovaně zastoupit učitele.
Poznámka: Jestli neučíte v soukromé škole, nejde o mzdu, ale o plat.
Škola státní, přípravy si dělám sama, ojediněle jsou přípravy připravené pedagogem (pokud nejsou na neschopence a jedná se pouze o jejich návštěvu lékaře). Rozumím tomu, že jde o nekvalifikovaný zástup, ale domnívám se, že bez rozdílu, kdo přípravy vypracovává (vychovatel, pedagog), se jedná o přímou práci s žáky, a tudíž jde o přesčasové hodiny. Suplování máme nařízené vedením školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.