Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškole kvůli chybám?

Od: ivinek* odpovědí: 24 změna:

pani uč. mě nechava po škole kvuli 9 chib je to normalni?*zed**zed**zed*

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

A ještě by ti teď měla nechat co píšeš 500 x napsat správně!

hodnocení

1x

9 chib? To snad opravdu není normální, stává se ti to často? Tedy těch devět chib, to poškoláctví je až druhotný problém.

ivinek*
hodnocení

už jsem byl po škole 4x a měl sem i min než 9 chyb

durancea*
hodnocení

1x

Myslím, že Ivinek si dělá legraci, že sem píše pro zábavu :)) ... aby se ledy veselí hnuly ...

Pokud ne - buď rád/a za to, že se ti paní učitelka věnuje individuálně a chce ti pomoci, abys nám příště napsal/a dotaz lépe.

Jinak je pravdou, že o "poškole" mají být rodiče informováni, osobně myslím, že jde o záležitost zvyku daného města (žila jsem ve městě, kde bylo normální mít děti po škole často, nikdo se nebouřil a nejčastěji nechával po škole děti pan ředitel, ale zažila jsem školu, kde se musela poškola striktně oznámit rodičům den předem nebo ten den telefonicky- mohou na dítě čekat a bát se- což si ale většina učitelů rozmyslí a dítě po škole nenechá... je otázkou, nakolik je a není poškola prospěšná, navíc není poškola jako poškola a dítě jako dítě, někdo třeba neplní úkoly, jinde tak řeší nekázeň atd. atd. ... osobně nejsem zastáncem klasické poškoly jako trestu, ale třeba za nabízené doučování by dítě mělo být rádo ... jinak téma poškola je to ve školství podobný problém jako téma mobilů, plusy i minusy...)

hodnocení

0x

V té otázce jsi udělal/a podstatně více chyb než těch devět, kvůli kterým tě nechala paní učitelka po škole... to není normální!

Máš jediné štěstí, že chodíš do jiné školy, u nás by jsi ještě dostal/a na zadek!

lerak*

Hejkale, nepoužívá se by jsi, ale bys!

michalkolesa*
hodnocení

0x

Nechat studenta po škole je možné jen se souhlasem rodičů

marenka*

Michale, to slyším poprvé. *sok*

buss

Omyl, studenta nejde nechat se souhlasem rodičů ..., neb student je už dospělý a odpovídá sám za sebe. Je už na VŠ. Podle tazatele jde o žáka! a podle toho jak píše, měl by tam sedět min. 14 dnů a naučit se to.

hodnocení

0x

ivinku, jaké jsou tvrdé souhlásky? Zamysli se trošičku a netvař se tak ukřivděně.*zed*

michalkolesa*

Tvrdé - h, ch,k,r,d, t,n

měkké - ž,š,č,ř,d,t,n

obojetné (vyjmenovaná slova) - b,f,l,m,p,s,v,z

Sice to není server Akademie věd, úst/..., ale snad je to dobře -> www.pravidla.cz

Můžeme vědět do jaké třídy chodíš?

michalkolesa*

To se týká většinou pouze českých slov. U slov přejatých z jiných jazyků se většinou používá pravopis původní, jen je slovo uzpůsobeno k české výslovnosti.

V cizích slovech, jako třeba parita, může r ze zdvořilosti k cizinci být následováno i měkkým i, ale moc se o něj neopírá (Sekora)

sasdax*
hodnocení

0x

Pro začátek by jsi měl své dotazy formulovat v jazyku českém, s diakritikou, velkými písmeny a bez zkratek. Pokud se budeš chtít naučit správně česky, tak je to ta správná volba. Pak ti totiž dokážeme říct, že napsat chybi je pitomost a už jenom když se na to podívám tak vím že je to blbě.

Ti smajlíci seš ty a říkáš si "já sem blbec, já sem blbec, já sem blbec" :)

Paní učitelka mě nechává po škole kvůli devíti chyb. Je to normální?

Doufám že to mám dobře :)

pt®

Ivínku, normální to není, nechávat tě po škole. Tebe bych tam nechala i nocovat, ale zřejmě by to vůbec nepomohlo. - stařenka

A ja si vzdycky naivne myslel, ze po skole se nechava za spatne chovani a ne za neznalost...

...alespon u mne to tak vzdycky bylo.*nevi*

lidus*
hodnocení

0x

Nikdy jsem žáka po škole nenechala to totiž znamená, že tam musím zůstat také a jsem za něj zodpovědná. Navíc si myslím, že pravdu má ten co říká, že je k tomu třeba souhlas rodiče. Pravopisné chyby se hodnotí sníženou známkou a ne jinak. Chování zase podle školního řádu sníženou známkou z chování nebo důtkou. Co na to říkají rodiče?

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Maminka si běžně nechává dítě po škole, pokud je výrazně v probírané látce mimo. Znovu spolu proberou úkol, napíšou spolu řádek osmiček, přečtou si určený text ve slabikáři, apod. A je to jen dobrá vůle učitelů, když toto udělají. Obvykle to potřebují děti cikánů.

marenka*

Naše dcera chodila vždycky na všechny nabídnuté doučovací hodiny dobrovolně, chodí i teď na střední, tam se tomu říká nepovinný předmět, je to vlastně rozšířená výuka základního předmětu. Ačkoli i na základní škole měla z ČJ, Matematiky a Angličtiny za 2, chodila. Proč? Sama říkala, že jí ta hodina s učitelkou dá víc, než hodina o samotě s učebnicí doma. *frajer*

tanecnice158
hodnocení

0x

Podle mě za 9 chyb pokud to neni v testu tak bys teda kvůli takové pitlovině po škole být neměl je to tvoje mínus a ne její.*sok* ta tvá uč je asi*bzum*.

ivinek*
hodnocení

vy mně urážite!

knihomolka*

Ivínku, mohu se zeptat na váš věk?

ivinek*
hodnocení

Bude mi za 2 měsíce 10

knihomolka*

Pokud ti nejde čeština a máš kolem 9-ti chyb, buď rád že jsi po škole a máš možnost se to naučit. Také můžeš zkusit doučování. Učitelka to určitě dělá pro tvoje dobro. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]