Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebaví mě a nemám motivaci studovat gymnázium

Od: antoninjakubuv odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.
Jsem ve 2.ročníku gymnázia a už od nástupu do 1.ročníku mě nebavilo se se učit doma(ale občas jsem se přemohl).I přesto jsem 1.ročník prošel s poměrně dobrými známkami. Od začátku 2.ročníku nemám žadnou motivaci se doma učit a škola mě absolutně nebaví.Na gymnáziu,kde studuju dostáváme hodně domácích úkolů a práce na doma což je pro mě velký problém do toho věnovat můj čas. Chtěl bych se zeptat o radu. Zda mám přejít na jiný obor,přerušit studium? Nebo připadně najít něco co dělat místo studia. Jediné co mě teď v životě baví je fotbal a hraní videoher,což jsou mé jediné koníčky a chtěl bych dělat nejlépe něco s tím spojeného.Předem děkuju za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

6x

tak ten gympl skrečni a můžeš se věnovat tomu co tě baví, se základním vzděláním tě třeba nechají od 8 do 17 každej den uklízet v kšeftě kde se prodávají videohry nebo mýt hajzlíky v nějakým sportovním areálu *dril*

hodnocení

4x

Když tě baví jen flákání, tak vem lopatu a dej se ke kopáčům a uvidíš, jak pohodlný je život bez učení. Nebo, pokud tě má kdo dotovat, tak můžeš dělat gemblera, to taky moc námahy nepotřebuje. Je vidět, že jsi z těch videoher dokonale zblbnul.

bobik
hodnocení

3x

Bavit tě učení nemusí. Ale mysli na to, jak ti bude a kam se vrtneš ve 20-ti a výše. Jestli přejít na jiný obor, nebo přerušit studium musíš vědět hlavně ty sám. Ty sám víš, co tě baví. Když ti někdo poradí dodělat školu, tam kde jsi a jít na VŠ, učení ti jde, tak ho asi někam pošleš.

hodnocení

3x

Tak hraním fotbalu se dají vydělat velmi slušné peníze. Ovšem musí se hrát nejen profesionálně, ale taky velmi dobře. Nejlépe vystudovat nějakou sportovní školu. Obávám se ale, že ve Vašem věku už je pozdě s tím začínat. A jestli Vás fotbal baví jen jako diváka, tak Vás to asi moc neuživí ;).

I videohry mohou dobře vydělávat. Tedy ne jejich hraní, ale jejich programování. Jenže pokud na to nemáte výjimečný talent, budete potřebovat nějakou školu (nejlépe VŠ) v oboru IT.

Místo studia můžete samozřejmě nastoupit na řadu míst, kde stačí základní vzdělání (metař, kopáč, skladník, uklízeč, noční hlídač, možná i dlaždič...)

inspa*
Tak dnes se dají vydělat velké peníze i hraním her Říkají tomu eSport. Ale týká se to jen pár lidí na světě, co se tim dokážou uživit či dokonce zbohatnout

hodnocení

3x

Syn kamarádky má taky velmi rád PC. Nebyl ale Idiot,dodělal si maturitu,pak ještě BC a pracuje jako IT a programuje,práce je mu koníčkem a začínal s platem 50 tis. a teď už má mnohem více. Jestli seknete se školou tak si o takovém platu můžete nechat jenom zdát !;)

raton*
hodnocení

2x

Chodil jsem 4 roky na gympl (šel jsem po 5. třídě na osmileťák a po kvartě přešel). Zjistil jsem, že gympl je moc humanitní a baví mě technika. Přešel jsem na elektrotechnickou průmku a jsem spokojenej.

Rada pro tebe: Jestli tě škola nebaví a víš, co bys chtěl v životě dělat, tak klidně přejdi na odbornou školu. Věřím, že rodiče budou proti, ale snad jim to nějak vysvětlíš.

Po gymplu se předpokládáš, že pujdeš na vejšku, jelikož nemáš žádné odborné vzdělání, jenom dobré všeobecné a nevím, jak bys se svým postojem k učení vejšku zvládal.

Poohlédni se po školách v okolí, co by tě bavili (třeba i ty sportovní, když si zmiňoval fotbal). Pak se dohodni o přestupu. V lepším případě by jsi šel do druháku, jinak by sis zopakoval prvák.

Přeji hodně štěstí ať se rozhodneš jakkoliv

fugass*
hodnocení

0x
S tím vzděláním pouze se základní školou bych tak pesimistický nebyl. Simona Krainová má také pouze základku a takových velmi bohatých jsou miliony. Jde o nápad, o správné načasování a chytit příležitost za pačesy. Pochopitelně to jde s dokončeným vzděláním lépe. Další věc je, že otitulovaných je poslední dobou stale více. O jejich kvalitě to ale nic neříká, protože nám těch Bc, Mgr, MBA atd. vyrostlo jak hub po dešti, ale to jsou samé pseudovědy jako politologie, sociologie a já nevím co ještě. Ale šikovnýho řemeslníka aby člověk pohledal. Být vámi, úplně se na školu nevykašlu, buď to přežijete, nebo změňte obor.

dejvid*
hodnocení

0x

Ahoj,zkus to vydržet a vyber VŠ s oborem,co by tě nejen nadchl,ale i bavil studovat.Chodím taky na gympl a humanitní část a biologie,chemie mě nějak nebere,ale chci jít na technickou VŠ.Taky jsem zkoušel přestoupit a věř mi,že většina odborných škol je spojena s učňáky a celkově na těch školách nebývá dobré a nějaké komfortní prostředí. Hlavně nepřerušuj studium,to by totiž znamenalo,že bys šel úplně od základu, takhle máš šanci, pokud chceš jít na jinou sš,tam přejít do stejného ročníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]