Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzioterapie - uznání SK studia v ČR

Od: roztokybaruska odpovědí: 12 změna:

Máte někdo zkušenosti s uznáním externí formy studia fyzioterapie ze slovenské VŠ? Pracuji jako fyzio po VZŠ jako DiS a chtěla bych si dálkově dodělat Bc...

Uzvávají dálkovou formu studia Bc. ze Slovenska v ČR, nebo jsou s tím problémy?

Předem MOC díky za info. Bára

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

podle me zalezi vylozene na dane skole. Nedivil bych se, kdyby na jedne vam uznali vsechno a na druhe nic. ale z externi formy nebudou nadseni, porad nejak pretrvava pocit, ze denni studium je "poctivejsi" (ve smyslu mnozstvi pojmutych informaci).

Urcite zavolejte do nejake skoly, budete mit jistotu, kterou Vam tu nedame. Neb i obor od oboru muze byt jinak.

roztokybaruska

Ja to spíš myslela obráceně. *stop*

VOŠ mám udělanou v ČR, tady i pracuju a Bc. bych dělala dálkově slovenskou školu. Budu mít pak PROBLÉMY u nás s uznáním VŠ externího vzdělání ze Slovenska?

darja
já jsem se chtěla Baruško zeptat, kde ta škola-dálkově se dá dělat. Ve kterém městě. A je to i magisterské nebo jen bc. Díky..a s tím uznáním je to asi individuální
roztokybaruska
Je to škola v Bratislavě. Co jsem slyšela, externí forma je v celku schůdná... www.vssvalzbety.sk
roztokybaruska
Jéje , u Alžběty letos ten obor neotvírají, ale na www.szu.sk/index./... (slovenská zdravotnická univerzita) ano. Hodně štěstí. Bára
daarja
díky moc Baruško za info,ale nikde jsem tam nenašla fyzioterapii. A magisterské už vůbec ne? poradíš mi prosím blíže něco? a pokud to magisterské letos neotvírají...je možné,že ho otevřou příští rok? díky moc..mám teď nějaké problémy,tak se porozhlížím po tom Slovensku...díky ještě jednou Baruško...daarja

chvojka*
hodnocení

0x
Co vím, tak snad uznávají Bc. studium na lékařské fakultě v Bratislavě. Ale žádné zkušenosti s tím nemám. Bc. vzdělání si doplňuji na JČU v Budějovicích (Rehabilitační-psychosociální péče o tělesně postižené děti, dospělé a seniory)
jan7717
Študium uznavaju aj v CR len musis o to poziadat ministerstvo zdravotnictva - uznavaci jednotku Brno vinarska 6 a zaplatit 1000 Ck - v kolkovej znamke to je vsetko.BCc. se da sstudovat na Slovenskej zdravotnickej univerzite Bratislava alebo na ich fakulte v Banskej Bystrici. net: www.szu.sk
mbaruska
Ahoj,
četla jsem Tvojí odpověď na otázku Bc. vzdělání fyzioterapeutů. Také jsem koukala na ten rehabilitační obor na JČU v Budějkách. Nevíš jestli bych si pak mohla založit vlastní rehabilitaci (po skončení Mgr.) přes pojišťovny? Čekám na atestaci už 5 let a pořád nic. Pracuju v Ústí nad Labem jako fyzioterapetka, mám pouze DiS. a než se dočkám atestace tak mi bude 50!
Díkes za odpověď ať bude jakákoliv.
Bára Makovská
PS: když jsem se totiž ptala na katedře v budějovicích, zda by to šlo, odpověděli mi, že rehabilitace není to samé co fyzioterapie.
roztokybaruska
hodnocení

Ohledně pojišťovny pro soukromno a oboru v Budějovicích myslím, že to nepůjde uznat.

Fyzioterapie (jako terapie pro pohybové ústrojí, atd ) a rehabilitace (jako znovuzapojení do běžného života) jak to obory rozdělují se titulem zaměňovat nedá. Na dni otevřených dveří v Budějovicích byla jiná skladba předmětů, než je klasická fyzio. spíše rehabilitačně: rekreologie + trošku ala psychosociální RHB dětí, ... je to přeci jen studium na pegagogické fakultě, ne lékařské, takže to podle mě bude spíše rozšíření obzorů pro soukromou praxi již s titulem RHB, než jako nahrazení DiS tutulu ze zdrávky Bc. z pedagogické fakulty.

Hodně zdaru

Bára

chvojka*
Jen k té atestaci. Je už akreditovaná. Bude probíhat v Brně (NCONZO) i v Praze (IPVZ - Vinohradská nemocnice).
barca*

To je vlastne fakt, ze samotna rehabilitace neni totez co fyzioterapie, ono pod pojmem rehabilitace se skyva navraceni,znovunabyti ci obnoveni funkce cehokoliv :) Ale byvala spoluzacka Bc. si sla dodelat prave na JČU magistra s tim, ze si pak udela nakou zkousku v Brne a bude si moci otevrit vlastni praxi. Toto jsou informace od ni, ziskala je v Brne.

Jinak jsem se te chtela zeptat, jestli mas nejake dalsi info o podminkach otevreni soukrome fyzioterapie pres pojistovnu? Ev. nejaky odkaz na stranky, kde se muzu docist vice... Napr. kolik let musim mit praxe?Zda staci jen ambulantne, ci je nutna i klinicka a jak dlouho...atd. (Zatim jsem Bc. a snad budu Mgr.)

Predem diky Bara H.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]