Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsledky iq testu

Od: jjjshdnsjs odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dostal jsem výsledky iq testu od Mensy ČR s výsledkem 148 bodů. Podle IQ tabulek jsem génius, je to pravda? Mohu to dotáhnout hodně daleko ve fyzice? Jsem doopravdy, tak nadaný, jak říkají v tabulkách?Mám potenciál?Fyzika a matematika a sport jsou moje největší koníčky. (Je mi 18 let) (Jsem úspěšný řešitel fyzikálních olympiád)

Druhá věc. Mám vstoupit do Mensy? Mensa mi připadá jako skupina lidí, kteří pouze platí členské příspěvky a nic z toho nemají. Je tomu tak? K čemu je členství v Mense dobré?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Trochu se divím, že se při Vaší genialitě musíte ptát na zdejší amatérské poradně kam to můžete dotáhnout a jestli máte někam vstoupit ;).

priklad11*

Ono ještě neznamená, že nadání v oblasti matematických a fyzikálních věd, nemůže být v jiných oblastech to IQ hluboko pod 100.

hodnocení

4x

Já bych do tý Mensy šel. Ještě bych se naučil hrát na housle. Při vaší genialitě to půjde i bez učení. A do závěti bych napsal, že po smrti chci mozek do formaldehydu.

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, výsledky v IQ testech mluví pouze o tom, jak dokážeš zvládnout IQ testy. V životě budeš potřebovat úplně jiný druh IQ. Jmenuje se sociální IQ a mluví hlavně o tom, jak dokážeš vyjít se svým okolím.

hm*
hodnocení

0x

Nemusíš být génius, ale dosáhl jsi výsledku, který obvykle mají ti velmi chytří. Daleko (ve fyzice) to dotáhnout můžeš, ale jak sám píšeš, zatím máš "jen potenciál". Abys ho využil na maximum, musíš přidat i snahu, vytrvalost, pracovitost, další vzdělávání a taky intuici a trochu neobvyklé uvažování (jinak z tebe bude jen živá encyklopedie). Vlastnosti, které ověřil ten test, jsou tak 20-30 % (můj tip) případného dobrého výsledku.

hodnocení

0x
Já byl nějakou dobu členem Mensy ale neměl jsem z toho nic. Hlavní těžiště činnosti bylo v Praze a určité zájmové skupiny působily v krajských městech. Ovšem i tam jsem to měl minimálně 50 km a navíc zaměření těch skupin neodpovídalo mým zájmům.
Popisuju ovšem situaci před hodně a hodně lety,dnes to možná funguje jinak,je třeba skouknout jejich stránky.
Edit: opravuji,dostával jsem jejich časopis o činnosti,s logickými hádankami.

hodnocení

0x

No tak vysoké IQ je určitým příslibem, ikdyž (jak píše Fogurek) měří v pdstatě hlavně schopnost vyplňovat IQ testy. Ale samo to k úspěchu ve fyzice nestačí. K tomu jsou potřeba ještě dalšífaktory, v neposlední řadě olověný zadek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]