Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VŠ - germanistika

Od: aneta* odpovědí: 5 změna:

Chtěla bch se zeptat, je tu někdo, kdo šel studovat germanistiku (němčinu) nebo jiný cizí jazyk - kamkoliv na VŠ? Taky jste se nervovali před prvním ročníkem, že ten jazyk neumíte ještě úplně dobře a měli strach, aby vás nevyhodili? Je možné, aby mě vyhodili hned na začátku - například, že zjistí, že v tom cizím jazyce nejsem úplně dobrý? Nebo mě mohou vyhodit až potom ve zkouškovém období na konci semestru, když to nezvládnu? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie*
hodnocení

3x
Germanistiku jsem studovala a i další obor k tomu, opět filologii. Je to náročné, ale zvládnout se to dá. Pokud Tě němčina skutečně aktivně zajímá a baví Tě. Nestačí jen to, že člověku dobře šla, tak jsem si ji vybrala. Setkáš se s kvantem nezáživné teorie, s nezazivnou četbou, za mě nejlépe tak 70 knih za rok při těch všech šílenostech. Má lo se však dbá na aktivní užití němčiny, s čímž pak student naráží u zkoušek, kde musí mluvit. Doporučuji už od prvního okamžiku aktivně vyhledávat situace, kdy budeš mluvit. Při katedrách existují studentské skupiny, kdy se schází a kecájí, mají tam i rodilé mluvčí. Pouštěj si německé telky, rádia, zvykej si na tu němčinu především prakticky. Ten koncept studia v našem státě je úplně blbě totiž. Stane se pak, že student šrot dojde až ke státnicím a nakonec ani neumí mluvit. Záleží na univerzitě. Prosím, zkus si vzít k srdci, co říkám, z vlastní nepříjemné zkušenosti tohle míním zcela upřímně a vážně. Also, viel Glück!
aneta*
hodnocení

Mohu se zeptat, kde jste germanistiku studovala? Ja půjdu na FF UK.

hodnocení

0x

Místo nervování jste mohla během prázdnin navštěvovat německý jazykový kurz na vyšší úrovni, abyste se něco přiučila. Případně on-line kurz v momentálním období koronaviru. Studium jazyka neznamená jenom učení jazyka (slovíčka+gramatika), ale také studium literatury, historie, kultury...

Nervování dopředu nemá význam. Spíš udělat něco, aby byl začátek studia co nejjednodušší. Na to je už ale pozdě.

tebi
Není pozdě, vždyť je teprve září! Prostě se ucte intenzívně, na stránkách školy jsou určitě zminene knihy k prostudování. Stačí si něco nastudovat. Jedná známá dělala polštinu a říkala. Že ji překvapila náročnost, to ona má rodinu v pl. Takže umělá slušně. Ale všechno se dá, nebojte!

Však 1. ročník VŠ už "klepe na dveře", začíná se 14. nebo 21.9.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]